چگونه یک سخنران کاریزماتیک شویم؟
سخنرانی کاریزماتیک از جمله اهدافی است که هر سخنرانی در صدد رسیدن به آن می باشد.
همه ما آروز داریم به یک سخنران کاریزماتیک تبدیل شویم، سخنرانی که کلمه به کلمه اگ در قلب مخاطبین نفوذ می کند.
بدون شک موضوع و متن یک سخنرانی از مهم ترین نکات برای جذابیت یک سخنرانی می باشد اما موضوع و متن همه چیز نیستند و عوامل بسیار زیادی در داشتن سخنرانی کاریزماتیک و جذاب دخیل هستند.
سخنرانان کاریزماتیک اغلب کسانی هستند که ساده ترین و پیش پا افتاده ترین متن ها را به گونه ای بیان می کنند که توجه و نظر مخاطبین را به خود جلب کنند.
یک سخنران کاریزماتیک می تواند در هر شرایطی مخاطبان را مجذوب خود کند.
تحقیقاتی که فریدمن روانشناس برجسته دانشگاه کالیفرنیا انجام داده است نشان می دهند افرادی که شخصیت کاریزماتیک و گیرایی دارند می توانند احساسات، اشتیاق و علاقه خود را از طریق ارتباط چشمی، زبان بدن و رفتارها به مخاطبین منتقل کنند.
مقاله پیشنهادی: چگونه ارتباط چشمی برقرار کنیم
متاسفانه در جوامع اینگونه القا شده است که داشتن شخصیت و سخنرانی کاریزماتیک یک مهارت و استعداد ذاتی است که افراد توانایی ایجاد آن در خود را ندارند.
اما واقعیت چیز دیگری است و آن این است که شما می توانید با داشتن تمرین و تلاش و کوشش رفتار های یک سخنران کاریزماتیک را یاد بگیرید و این توانایی را در خود توسعه ببخشید.
امروز قصد داریم در این مقاله در رابطه با چگونگی تبدیل شدن به یک سخنران کاریزماتیک صحبت کنیم.
اگر حرفه ای بودن در سخنرانی برای شما مهم است، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
ارتقا سخنران کاریزماتیک
برای ارتقاء سطح کاریزما افراد روش های فوق العاده مختلفی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به تشبیه، داستان، استفاده از زبان بدن، تماس چشمی، تن صدا، حالت چهره و… اشاره کرد.
سخنرانان کاریزماتیک دارای یکسری رفتار های خاص و به خصوصی هستند که توجه به این رفتار ها می تواند به ما در یادگیری و چگونگی داشتن سخنرانی کاریزماتیک کمک می کند.
در واقع ما می توانیم با توجه به رفتار های این افراد ایده هایی از آن ها برای سخنرانی های بگیریم و درنتیجه بهتر و موثر تر سخنرانی کنیم.
۱_همدلی همدلی از اصلی ترین و مهمترین مهارتهای یک سخنران کاریزماتیک است که کمک میکند تا از آنچه در دل مخاطب میگذرد مطلع شود
۲_ مثبت اندیشی دومین مهارت یک سخنران انگیزشی داشتن نگرش مثبت نسبت به مسائل است و البته باید این حس و دید مثبت را نیز منتقل کند که این ویژگی به شدت جایگاه کاریزماتیک شما را ارتقا می دهد
۳_ هیجان سومین ویژگی هیجان است که همه سخنران کاریزما در خود دارند البته به مخاطبان خود نیز منتقل می کند زیرا هیجان و انرژی زیاد تعیین کننده این است که مخاطب در پایان سخنرانی چه حسی نسبت به سخنرانی شما دارد
4_ برانگیختن علاقه مخاطبین: قبل از شروع اجرا باید حداقل شناختی در باره علایق مخاطبین خود داشته باشید تا بتوانید در زمان سخنرانی از آن ها به عنوان اهرمی برای جذاب تر کردن سخنرانی خود استفاده کنید.
5_ تقویت بداهه گویی: شما هر لحظه باید آماده این باشید مسیر سخنرانی تغییر کند و نیاز باشد درباره موضوعی صحبت کنید که از قبل آن را تمرین نکره اید، پس باید مهارت فی البداهه سخن گفتن را در خود تقویت کنید.
برای تقویت بداهه گویی حتما مقاله ” چطوری بداهه گو باشیم؟ ” را مطالعه کنید.
6_ شرایط محیط را بسنجید: هنگام سخنرانی به جو حاکم بر فضا توجه کنید.
ببینید آیا مسیر سخنرانی مورد علاقه جمع می باشد یا خیر؟
یک سخنران کاریزماتیک در حال آنالیز جو محیط سخنرانی می باشد و هنگامی که متوجه می شود موضوعی باب میل مخاطبین نیست به سرعت مسیربحث خود را به شیوه ای هنرمندانه تغییر می دهد.
همچنین زمانی که سخنران کاریزماتیک متوجه علاقه شنوندگان به موضوع مورد بحث می شود بر روی آن مانور های بیشتری می دهد.
7_ از مخاطبین خود بخواهید فعال باشند: اگر تا به حال شاهد جلسات سخنرانی یک سخنران کاریزماتیک بوده باشید متوجه می شوید این افراد هرگز اجازه منفعل بودن به مخاطبین خود نمی دهند و با ترفند های مختلف آن ها را به شرکت در بحث ترغیب می کنند.
چرا باید یک سخنران کاریزماتیک باشیم؟
همانطور که پیش از این اشاره شد شاید تصور کنید که متن یک سخنرانی تمام آن چیزی است که می تواند معیاری برای ارزیابی خوب یا بد بودن آن سخنرانی باشد، اما اینطور نیست و حقیقت چیزی فراتر از این حرف ها است.
جذابیت و برانگیزنده بودن موضوع چقدر در جذابیت کلی سخنرانی موثر است؟
استفاده از کلمات ادبی و رسمی چطور؟
باید به شما بگویم درست است که موارد عنوان شده بالا در ایجاد جذابیت یک سخنرانی سهم دارند اما آنچه که بیشترین سهم را به خود اختصاص می دهد، چیزی جزء کاریزماتیک بودن سخنران نمی باشد.
یک سخنران کاریزماتیک می تواند در هر لحظه و هر جا یک متن عاری از هرگونه جذابیتی را به گونه ای بیان کند که توجه هر شنونده و مخاطبی را به خود جلب کند.
آنچه که مهم است کاریزماتیک بودن شما است نه متن سخنرانیتان!
مجریانی که می شناسید را با خود مرور کنید.
کدام یک از آن ها را مجری توانمند تری می دانید و چرا اینطور فکر می کنید؟
آیا تا به حال شده است برنامه ای را فقط بخاطر اینکه فلان شخص در آن حضور دارد، دنبال کنید؟
این سوالات به شما نشان می دهد آنچه که بیش از همه در جذب دیگران به سمت خود نقش دارد، کاریزماتیک بودن است.
درست است که سخنرانان و مجریان بزرگ جهان بسیار حرفه ای هستند اما این قول را به شما می دهم که اگر آن ها توانایی کاریزماتیک بودن را نداشتند، در جایگاهی که الان هستند قرار نمی گرفتند.
ویژگی های افراد کاریزماتیک
طبق تحقیقات و پژوهش هایی که صورت گرفته است، افراد کاریزماتیک دارای عمده ویژگی های زیر می باشند:
- نشان دادن شادی و احساسات خویش
- مرکز توجه بودن در جمع ها
- همیشه لبخند می زنند.
- پر انرژی هستند.
- فن بیان خوبی دارند.
- انعطاف پذیر اند.
- به مبانی گفت و گو آگاه اند.
- شنوندگان خوبی به شمار می روند.
- متواضع، صادق و مهربان آند.
- تحسین کننده و منتقد کنندگان خوبی خستند.
- اعتماد به نفس و عزت نفس دارند.
- زبان بدن خوبی از خود به نمایش می گذارند.
- مثبت نگر اند.
اصول سخنرانی کاریزماتیک
کاریزماتیک بودن معجزه است، معجزه ای که می تواند هر مخاطبی را به خود جلب کند.
چه کسی دوست ندارد کاریزماتیک باشد؟
کاریزماتیک بودن و داشتن سخنرانی کاریزماتیک از جمله هنر ها و مهارت هایی است که می توان با داشتن پشت کار و تمرین و تکرار به آن ها دست یافت.
- کشف قدرت اولین اصل کاریزما
فرقی ندارد یک ورزشکار هستید یا یک بازاریاب، تفاوتی ندارد در یک نهاد دولتی کار می کنید یا کسب و کار خودتان را دارید، کشف قدرت و قدرت نمایی شما را به یک فرد کاریزماتیک تبدیل می کند.
کشف قدرت و قدرت نمایی به این معنی است که شما با تقویت زبان بدن، اعتماد به نفس، عزت نفس و فن بیان خود می توانید کاریزماتیک شوید. برای دانستن رابطه عزت نفس و فن بیان میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.
- خلق اطمینان
اشخاص کاریزماتیک اشخاصی اند که می توانند نظرات افراد را همچون یک آهنربا به خود جذب کنند و آن ها را هم مسیر با خود قرار دهند که برای آن نیاز است اطمینان مخاطبین را به خود جلب کند.
برای جلب اطمینان مخاطبین به خود شما می بایست کوهی از اطلاعات باشید تا در زمان مواجهه با هر سوال پیش بینی شده یا نشده ای پاسخگو باشید.
همچنین شما می توانید با داشتن برنامه ریزی برای ادامه مسیر و جریان یک سخنرانی، اطمینان مخاطبان را به خود جلب کنید.
- از امکاناتی که در اختیار دارید بهره بگیرید.
اصل دیگر در داشتن سخنرانی کاریزماتیک، اصل رها سازی یا همان به کار گیری تمام فضا و امکاناتی است که در اختیار دارید.
محدود به یک صندلی، میز یا یک نقطه نباشید، قدم بزنید و از جای جای صحنه استفاده کنید.
دستانتان را به خود زنجیر نکنید و برای برقراری ارتباط بهتر با مخاطبین از آن ها استفاده کنید.
- اشتیاق از خود نشان دهید.
بله برای کاریزماتیک بودن نیاز است از خود اشتیاق نشان دهید گویی که شما نیز همچون مخاطبان برای اولین بار است با این موضوع برخورد می کنید.
زمانی که از خود نسبت به موضوع سخنرانی، محیط سخنرانی، مخاطبین و… اشتیاق نشان می دهید، مخاطبین را به توجه و تمرکز به سخنرانی خود دعوت می کنید و اینگونه و تمام حواس آن ها را به خود اختصاص می دهید.
معرفی کتاب برای کاریزماتیک بودن
بدون شک مطالعه چند کتاب خود در زمینه کاریزما می تواند کمک بسیار زیادی در این زمینه به شما کند.
از جمله کتاب های خوب در زمینه کاریزما می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- جذبه، راز تاثیرگذاری و نفوذ
- آیین سخنرانی
- اصول و مبانی شخصیت کاریزماتیک
- هنر گفت و گو
●با سخنرانی
نکته پایانی
برای آنکه بخواهنید به یک سخنران کاریزماتیک تبدیل شوید باید بهترین و بزرگ ترین سخنرانان جهان را الگوی خود قرار دهید و سعی کنید مهارت های سخنرانی را از آنها بیاموزید.
فراموش نکنید که ترس دشمن پیشرفت است، پس از سخنرانی نترسید و به مهارت های خود اعتماد کنید و بدانید که شما هم می توانید با تمرین و تکرار به یک سخنران کاریزماتیک تبدیل شوید.
همچنین انتظار نداشته باشید یک شبه به بزرگ ترین سخن کاریزماتیک سراسر جهان تبدیل شوید، ره صد ساله را نمی توان یک شبه پیمود، پس صبور و شکیبا باشید و مطمئن باشید با تمرین و تکرار می توانید هر روز بهتر از دیروزتان شوید.
به شما پیشنهاد می کنم برای تقویت مهارت های فن بیان که یکی از ویژگی های بارز سخنرانان کاریزماتیک جهان است ” دوره جامع فن بیان و سخنوری” ما را تهیه کنید.
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنون که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید
دوستتون دارم
دیدگاهتان را بنویسید