دعوای والدین در مقابل کودکان | تاثیرات منفی
دعوای والدین در مقابل کودکان از جمله مسائل بحث برانگیز در زمینه زندگی مشترک و زناشویی است که نظرات بسیار متعددی در رابطه با آن وجود دارد.
امروزه بسیاری از روانشناسان و فعالان حوزه زندگی مشترک و زوجین معتقدند که جر و بحث و مشاجره والدین در مقابل فرزندان اثرات بسیار مخربی بر روی فرزندان دارد که این اثرات مخرب آینده و زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند آن ها را با مشکلات جدی رو به رو کند.
نکته جالبی است که اکثر والدین بر این موضوع واقف بوده و می دانند که بحث، مشاجره و دعوای والدین در مقابل کودکان کار نادرستی می باشد اما متاسفانه بسیاری از آن ها با وجود اطلاع از آن، به آن عمل نمی کنند و همچون عالمی بی عمل می مانند.
در زندگی مشترک عوامل بسیار زیادی وجود دارد که می تواند سبب اختلاف و مشکل در میان زوجین شود اما نکته ای که وجود دارد این است که زوجین می بایست با داشتن سواد زندگی مشترک و تقویت مهارت های حل مسئله در زندگی مشترک بتوانند بار منفی دعوا والدین را کاهش دهند و سلامت جسم و روان و امنیت کودکان خود را تأمین کنند.
ما امروز در این مقاله قصد داریم موضوعات مرتبط با اختلافات زوجین از جمله عوامل ایجاد کننده اختلاف، اثرات منفی دعوا، گام های موثر برای مدیریت تعارض ها و چگونگی حل اختلافات و.. را بررسی کنیم؛ پس اگر به دنبال داشتن زندگی مشترکی پایدار و سالم هستید و می خواهید همواره در زندگی خود شور و نشاط را تجربه کنید، خواندن این مقاله را از دست ندهید!
چرا در زندگی مشترک با شریک عاطفی خود به مشکل بر میخوریم؟
متغییر های بسیاری زیادی در ایجاد اختلاف و مشکل در زندگی زناشویی و مشترک وجود دارد که هر یک به نوبه خود می توانند شما، شریک عاطفی و فرزندانتان را به چالش بکشد.
عوامل موثر در اختلافات و دعوای والدین در چندین دسته طبقه بندی می شوند که این دسته ها عبارتند از:
- عوامل اجتماعی
عوامل اجتماعی یکی از مهم ترین عوامل موثر در اختلافات زناشویی به شمار می رود.
امروزه بیشتر از هر زمان دیگری تعداد عوامل اجتماعی که موجب اختلاف و مشکلات خانوادگی می شود افزایش پیدا کرده است.
با گسترش و قرار گرفتن فضای مجازی و سوشیال مدیا در دسترس همه افراد مشکلات مربوط به این دسته سر به فلک کشیده و زندگی ها را به چالش کشیده است.
به عنوان مثال مقایسه زندگی خود با زندگی هایی که در اینستاگرام از جمله مشکلات مرتبط با این دسته است که افراد درون و تمام واقعیت زندگی مشترک خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه می کنند.
همچنین جایگاه شغلی نیز از دیگر مثال های مرتبط با دسته عوامل اجتماعی می باشد که می تواند برای افراد مشکل ساز باشد.
- عوامل اقتصادی
عوامل اقتصادی نیز از دیگر عوامل مهم در بروز اختلاف و مشکلات مربوط به زندگی مشترک است.
مشکلات مالی، درآمد کم و ناتوانی در فراهم نمودن امکانات زندگی از جمله دلایل شایعی اند که افراد در آن ها با یکدیگر به مشکل می خورند.
- عوامل خانوادگی
همانطور که می دانید هیچ دو انسانی وجود ندارد که کاملا شبیه به یکدیگر باشند بطوری که حتی فرزندان یک خانواده نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
نخستین عامل خانوادگی که می توان به آن اشاره کرد تفاوت در فضای خانوادگی و شیوه تربیتی است که دو فرد با یکدیگر دارند.
تفاوت در شیوه تربیتی سبب ایجاد خط فکری ها و عقیده هایی متفاوت شده که می تواند سبب مشکلاتی میان زوجین شود.
- عوامل فرهنگی
آخرین دسته از عوامل موثر در ایجاد اختلافات، عوامل فرهنگی می باشد که همانطور که از نام آن پیدا است مربوط به عوامل حوزه فرهنگ و عرف یک خانواده و فرد می باشد.
البته لازم به ذکر است که تفاوت هایی که در اعتقادات دینی و مذهبی وجود دارد نیز می تواند دردسر ساز باشد.
شما همراهان عزیز می توانید برای اطلاع از اینکه مشکلات زناشویی ریشه در چه دارد | ۵ ترفند زندگی رویایی بر روی کلمه لینک شده کلیک کرده و مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
اثرات نابود کننده دعوا بر روی فرزندان
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد فعالان حوزه زندگی مشترک و خانواده همگی بر این باورند که دعوای والدین و مشاجره آن ها در مقابل کودکان می تواند اثرات مخرب و ویران کننده ای داشته باشد.
■اختلالات خواب
یکی از بارز ترین تاثیرات مشاجره والدین در مقابل کودکان اختلال در الگوی خواب کودکان است که می تواند بر رشد جسمانی کودک و سلامت روانی او نیز تاثیرگذار باشد.
■کاهش اعتماد به نفس
کودکان به دلیل عدم درک مشکلات و عوامل موثر در دعوای والدین خود را مقصر و بانی اختلافات می دانند به همین دلیل این موضوع باعث احساس گناه، شرم، بی ارزشی، خجالت و ناامیدی می شود که این موارد باعث کاهش اعتماد به نفس کودک می شود.
■پرخاشگری
چه بخواهیم و چه نخواهیم باید بدانیم که والدین اولین الگوی فرزندان هستند، به همین دلیل کودکان با مشاهده خشونت و جر و بحث والدین از آن ها الگو می گیرند و یاد می گیرند که برای حل مشکلات خود باید پرخاشگر باشند.
■ناتوانی در برقراری ارتباط با همسالان خود
کودکانی که دائما در معرض بحث و دعوا هستند به دلیل عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی که دارند و همچینن پرخاشگری در برقراری ارتباط با همسالان خود ضعیف عمل می کنند.
■مشکلات جسمانی و روانی
دعوای والدین در مقابل کودکان می تواند مشکلات روانی و جسمانی برای فرزندانمان به بار آورد.
به عنوان مثال این گروه از کودکان دچار اضطراب و افسردگی می شوند و به عادات بدی چون پرخوری عصبی یا بی اشتهایی عصبی روی می آورند که این عادات می تواند مشکلات جسمانی جدی برای آن ها به بار آورد.
■افت تحصیلی
مشغله ذهنی کودکان در خصوص دعوای پدر و مادر آن ها باعث می شود کودکان نتوانند حواس و تمرکز خود را بر روی درس و تحصیل متمرکز کنند و به همین دلیل دچار افت تحصیلی می شوند.
مشکلات رایج در زندگی مشترک
مشکلات متفاوت و گسترده ای در زندگی زناشویی وجود دارد اما با این حال در این بین مشکلاتی وجود دارند که رایج تر هستند.
– مشکلاتی که عنوان نمی کنیم و با شریک عاطفی خود در میان نمی گذاریم.
– مشکلات مربوط به رابطه جنسی
– خیانت
– مسائل اقتصادی و مشکلات مالی
– اختلافات عقیدتی
– دخالت خانواده طرفین و اطرافیان
– مشورت با دیگران بجای صحبت با شریک عاطفی
– اختلاف بر سر شیوه تربیت فرزند
– حل نشد مسائل گذشته
– بی اعتمادی یه یکدیگر
– و…
همچنین شما می توانید برای اطلاع از ۵ دلیل قهر کردن در رابطه عاشقانه | چرا با پارتنر خود به مشکل برمیخوریم بر روی کلمه لینک شده ضربه بزنید و از اطلاعات مفیدی که در این مقاله آمده است بهره مند شوید.
۵ گام موثر برای حل مشکلات زناشویی
در این قسمت از مقاله به معرفی ۵ گام موثر برای حل مشکلات زناشویی برای کمک به سلامت خانواده و روابط زوجین خواهیم پرداخت.
- در نظر گرفتن خواسته ها و نیاز دو طرف
برخی افراد گمان می کنند تتها خواسته های آن ها است که مهم است و خواسته شریک عاطفی آن ها اهمیتی ندارد که این یکی از بزرگ ترین اشتباهات است!
یک ترفند موثر برای حل مشکلات و دعوای والدین در مقابل کودکان در نظر گرفتن خواسته های دو طرف در زندگی مشترک می باشد.
- مقایسه نکنید.
یک ترفند دیگر برای حل درست و اصولی مشکلات مقایسه نکردن شریک عاطفی خود با اطرافیان خود است چرا که مقایسه کردن نه تنها گره گشا نمی باشد بلکه گره را کور تر هم می کند.
- مشکلات قدیمی را پیش نکشید.
مشکلاتی که حل شده اند و زمان زیادی از آن ها گذشته است را در دعوای جدیدتان پیش نکشید چرا که اینکار باعث می شود مشکل اصلی فراموش شود و بحث وارد مسیر فرعی شود.
- دیگران را در دعوای خود راه ندهید.
زندگی شما مربوط به شما است و نباید مسائل و مشکلات آن را پیش دیگران باز کنید.
اجازه ندهید دیگران افسار زندگی شما را بدست بگیرند و با راهنمایی های غلط شما را به سختی بیندازد.
- منطقی باشید.
فراموش نکنید که شما شریک همسر خود هستید و نه رقیب او!
به دنبال تبرئه خود و مقصر کردن همسر خود نباشید و در برابر مشکل پیش آمده منطقی برخورد کنید و مسئولیت سهم خود از مشکلات به بار آمده را بپذیرید.
به طور کلی دانستیم که دعوای والدین در مقابل کودکان اثرات بد و مخربی برای بچه ها به بار می آورد.
همانطور که می دانید اگر زندگی مشترک از پایه اصولی طراحی شود، احتمال بروز مشکلات در آینده بسیار کاهش پیدا می کند؛ بنابراین دانستن اینکه چگونه یک رابطه عاشقانه شروع کنیم می تواند کمک بزرگی به ما در داشتن زندگی سالم و پایدار کند.
ممنون از همراهی شما دوستان عزیز
دیدگاهتان را بنویسید