سبد خرید 0

اصول معذرت خواهی صحیح | ٧ جمله ممنوعه در زمان دعوا

اصول معذرت خواهی دارای مراتبی است که رعایت کردن این مراتب می تواند بسیاری از چالش ها و تنش های ناشی از قهر و دعوا را به حداقل مقدار ممکن برساند. پیش از این در مقاله اشتباهات زندگی مشترک در رابطه با عوامل نابود کننده زندگی صحبت کردیم. امروز در این مقاله قصد داریم رفتارها و جملات ممنوعه در زمان دعوا و همچنین اصول معذرت خواهی صحیح را بررسی کنیم.

می دانیم که در هر رابطه ای بحث و دعوا وجود دارد اما چه چیزی باعث می شود یک بحث و دعوا در نهایت موجب نزدیکی بیشتر افراد و دعوایی دیگر موجب دوری هرچه بیشتر آن ها از یکدیگر شود؟ این سوال تنها یک پاسخ دارد و آن هم داشتن سواد رابطه می باشد. زمانی که شما سواد رابطه عاطفی داشته باشید بدون شک در موقعیت ها و شرایط مختلف اعم از قهر و دعوا درست ترین رفتار را از خود بروز خواهید داد.

اگر دوست دارید سواد رابطه خود را افزایش دهید و با اصول معذرت خواهی صحیح آشنا شوید ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

علت اختلاف در رابطه عاطفی

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد در هر رابطه ای بحث و دعوا وجود دارد و نمی توان گفت که رابطه ای خوب و ایده آل است که در آن هیچ بحثی وجود ندارد!

اما در یک رابطه عاشقانه عواملی وجود دارد که این عوامل می توانند زمینه ساز بحث و اختلاف در زندگی مشترک شوند.

  • اختلافات فرهنگی و تربیتی

رفتار و خصوصیات اخلاقی خود را با خواهر یا برادرتان مقایسه کنید؛ چقدر با یکدیگر تفاوت دارید؟

همان گونه که همه ما می دانیم هیچ دو انسانی کاملا شبیه به هم نیستند و همواره تفاوت هایی میان افراد وجود دارد به طوری که حتی فرزندان یک خانواده که در محیط و فرهنگی یکسان بزرگ شده اند با یکدیگر متفاوت اند. بنابراین یکی از مهم ترین عواملی که زمینه ساز اختلاف در رابطه عاطفی است همین اختلافات فرهنگی و تربیتی می باشد.

  • اختلافات اخلاقی

اختلاف در خلق و خو نیز از دیگر عوامل موثر در ایجاد بحث و اختلاف می باشد و فاصله زیاد در اخلاقیات و معیارهای اخلاقی پذیرفته شده توسط افراد می تواند مشکل ساز باشد.

  • سکوت و حرف نزدن

سکوت کردن و حرف نزدن در رابطه با ناراحتی یکی از بزرگ ترین دلایلی است که رابطه ما را به سمت اختلاف و بحث می کشاند. همچنین داشتن انتظارات غیر واقع بینانه نیز از دیگر مواردی است که می تواند کیفیت رابطه ما را تحت تاثیر قرار دهد.

  • طعنه و کنایه به جای انتقاد سازنده

دیگر رفتار مخرب که موجب بحث و اختلاف در رابطه می شود این است که گاهی اوقات افراد به جای داشتن انتقاد سازنده دست به طعنه و کنایه می زنند که این کار نه تنها موثر نیست بلکه می تواند نتایج ناخوشایندی به دنبال داشته باشد.

اصول معذرت خواهی

چیزهایی که در زمان دعوا نباید بگوییم

به کار نبردن جملاتی که در ادامه خواهیم گفت در زمان دعوا به شما در پایدار تر شدن رابطه‌تان کمک بسیار زیادی می کند.

  1. تو هیچ وقت به حرفام گوش نمی دهی!

شما می توانید به جای استفاده از این جمله ممنوعه از عباراتی چون “وقتی دارم صحبت می کنم، می تونی به حرفام توجه کنی” یا “وقتی صحبت می کنم و بهم توجه نمیکنی احساس بی ارزشی می کنم”. استفاده کنید.

  1. چرا همیشه حرف خودت را می زنی؟

شما می توانید برای جایگزین این جمله ممنوعه از این عبارت استفاده کنید: “می توانیم درباره نظرات هر دومون صحبت کنیم؟ منم دوست دارم حرف هایم شنیده شود”.

  1. تو هیچ وقت به من اهمیت نمی دهی!

به جای این جمله ممنوعه بگو: ” احساس می کنم وقتی این اتفاق می افتد به من توجه نمی کنی و من به اهمیت بیشتری در این زمینه نیاز دارم”

  1. چرا همیشه انقدر عصبی هستی؟

به عنوان جایگزین می توانید بگویید: “دوست داری درباره چیزی که ناراحتت کرده صحبت کنیم؟”

  1. تو هیچ وقت نمیفهمی من چی می خواهم!

این عبارت نیز مانند عبارات بالا بار منفی دارد و می تواند ناراحتی و اختلاف را دامن بزند. شما می توانید به جای این جمله بگویید “می توانیم بیشتر درباره خواسته ها و نیاز هامون صحبت کنیم؟  من نیاز دارم که درموردش صحبت کنیم”.

  1. چرا هیچ وقت به من اعتماد نداری؟

گاهی اوقات استفاده از این جمله نه تنها شرایط را بهتر نمی کند بلکه بدتر هم می کند و به همین دلیل شما باید از عبارت و جمله درست تر استفاده کنیم و بگویید: “می توانیم درباره اینکه چطور اعتماد بینمون رو بیشتر کنیم با هم حرف بزنیم؟”

7. همیشه تو مهمونی ها به من بی احترامی می کنی؟

شما می توانید برای جلوگیری از بحث و اختلاف و همچنین تاثیر گذاری بیشتر از جمله “ازت انتظار دارم وقتی همراهت میام، تو مهمونی احترام منو حفظ کنی” استفاده کنید.

مهارت عذرخواهی

اصول معذرت خواهی صحیح

گری چپمن نویسنده کتاب ۵ زبان عذرخواهی بر این باور است که اصول معذرت خواهی صحیح بر ۵ اصل و شکل می باشد که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.

  • ابراز پشیمانی، اولین زبان عذرخواهی

ابراز پشیمانی یعنی آنکه فرد مقابل از کاری که کرده است پشیمان شود و با جملاتی چون ببخشید، معذرت می خواهم و… از شما عذرخواهی کند.

  • پذیرش مسئولیت، دومین زبان عذرخواهی

در این مرحله فرد بدون آنکه اشتباه خود را به گردن دیگران بیاندازد و به دنبال بهانه باشد، مسئولیت کاری که کرده است را بر عهده می گیرد و قبول می کند که اشتباه از طرف او بوده است.

  • جبران خسارت، سومین زبان عذرخواهی

سومین زبان از اصول معذرت خواهی این است که شخص نشان دهد حاضر است کاری انجام دهد تا اوضاع به وجود آمده درست شود. به عنوان مثال شخص از شما می پرسد چه کاری می تواند انجام دهد که ناراحتی شما کمتر شود.

  • ابراز تأسف، چهارمین زبان عذرخواهی

چهارمین اصل از اصول معذرت خواهی ابراز تأسف است و به این معنی است که شخص تعهد دهد آن اشتباه را دوباره مرتکب نمی شود و می خواهد تغییر کند.

  • درخواست بخشش، پنجمین زبان عذرخواهی

آخرین اصل از اصول معذرت خواهی صحیح درخواست بخشش است که فرد می بایست از شخص مقابل درخواست بخشش کند و از او بخواهد که او را ببخشد.

مقاله چگونه یک رابطه عاشقانه شروع کنیم می تواند به شما در ایجاد و ساخت یک زندگی عاشقانه و پایدار کمک کند به همین دلیل یپشنهاد می شود حتما این مقاله را مطالعه کنید.

ممنون از اینکه با ما همراه بودید.

به این متن چه امتیازی می‌دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13606

ارتباط با هنر فن بیان