سبد خرید 0

5 تکنیک طلایی برای افزایش هوش کلامی

هوش کلامی یا هوش زبانی بالا همان عاملی است که باعث می شود ما هرچه بهتر صحبت کنید. اگر با هوش چندگانه گاردنر آشنا باشید حتما هوش زبانی یا کلامی را می شناسید.

توانایی در استفاده از کلمات، بیان افکار و مفاهیم چه شفاهی و چه نوشتاری همگی وابسته به سطح هوش کلامی می باشد. هوش زبانی یکی از 8 هوش چندگانه گاردنر است که دستیابی به زندگی موفق وابسته به آن می باشد. این هوش این امکان را به ما می دهد که با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنیم، راحت تر نامه بنویسیم و حتی با دیگران بهتر چت کنیم.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که نویسندگان، شاعران، روزنامه نگاران، معلمان و… معروف اغلب از هوش کلامی بالایی برخوردار هستند. البته ناگفته نماند که هر شغل، حرفه یا نقشی که در زندگی و جامعه دارید وابسته به هوش زبانی بالا و فن بیان قوی است چراکه این دو موجب می شود در زندگی موفق تر عمل کنید و با دوستان و اطرافیان خود ارتباطی بهتر و سازنده تر داشته باشید.

تحقیقات ثابت کرده است یکی از مهم ترین عوامل موفقیت روز افزون شما چیزی نیست جز موضوع امروز مقاله ما؛ بنابراین اگر بدنبال پیشرفت و توسعه در زندگی هستید خواندن این مقاله را از دست ندهید!

هوش کلامی چیست؟

هاوارد گارنر روانشناس و استاد دانشگاه هاروارد آمریکا بر این باور است که هوش دارای هوش چندگانه می باشد و صرفا هوش ریاضی یا همان IQ به معنای هوش مطلق نمی باشد.

از نظر گاردنر انسان دارای 8 هوش می باشد که شامل:

  • هوش دیداری فضایی
  • هوش موسیقیایی و ریتم
  • هوش بدنی جنبشی
  • هوش زبانی کلامی
  • هوش میان فردی
  • هوش درون فردی
  • هوش طبیعت گرایی
  • هوش منطقی ریاضی

نکته قابل توجه این است که این هشت هوش به صورت یکسانی در افراد وجود ندارد بلکه هر شخصی درصدی از هریک از این هوش ها را دارا می باشد.

هوش زبانی نیز مانند سایر هوش ها در افراد مختلف، متفاوت می باشد و هر فردی درصد متفاوتی از آن را دارا می باشد.

همین هوش باعث می شود برخی افراد از همان ابتدا و بی هیچ تمرین و تکراری به خوبی صحبت کنند و با دیگران ارتباط بگیرند و برخی افراد نیز در این زمینه مشکلاتی داشته باشند.

هوش کلامی در واقع به توانایی افراد در استفاده از کلمات و حساسیت به آن ها، ریتم ها، واج آرایی و واج شناسی، ترکیب کلمات، عطف ها، صدا ها و به کابرد آن ها گفته می شود.

در واقع ما به کمک هوش کلامی می توانیم با دیگران ارتباط بگیریم، با آن ها صحبت کنیم، متن، نامه یا کتاب بنویسیم و…

به سبب همین توانایی هایی که هوش زبانی در اختیار افراد قرار می دهد پژوهش ها نشان می دهند کسانی که از هوش زبانی بالایی برخوردار می شوند اغلب در حرفه هایی چون سخنوری، گویندگی، نویسندگی، اجرا، وکالت، خوانندگی و… موفق تر عمل می کنند.

نتیجه این پژوهش ها این را به ما ثابت می کند که ” همه ما برای موفقیت بیشتر نیازمند توسعه هوش کلامی هستیم”.

به اطرافیان خود نگاه کنید، چه کسانی در زندگی خود موفق هستند؟ آیا این افراد به خوبی نیز صحبت می کنند؟

بله قطعا همینطور است، زندگی موفق وابسته به فن بیان و هوش زبانی بالا است!

 

آیا هوش کلامی قابل پرورش است؟

مطرح کننده هوش چندگانه یعنی گاردنر معتقد است که درست است که هر یک از ما با درصدی متفاوت از انواع هوش ها متولد می شویم اما این به آن معنا نیست که ما نمی توانیم هوش دیداری، کلامی و یا جنبشی خود را توسعه ببخشیم، بالعکس با انجام برخی فعالیت ها و تمرین های مختلف می توانیم هر یک از این هوش ها را ارتقا دهیم.

در برخی از افراد هوش کلامی نسبت به سایر هوش ها درصد بیشتری دارد و غالب تر است به همین دلیل این افراد بهتر از دیگران صحبت می کنند و با دیگران ارتباط می گیرند.

سایر افراد که از درصد کمتری از این هوش بهره مند هستند می توانند با تکرار و تمرین ترفند هایی که در ادامه گفته می شود این هوش را در خود تقویت کنند.

البته توجه کنید که اگر از هوش زبانی بالایی برخوردار هستید به این معنا نیست که شما دیگر به هیچ تمرینی نیاز ندارید بلکه شما نیز برای داشتن سخنرانی خوب، قدرت فن بیان بالا و… نیاز به ترفند هایی دارید که بخش های بعدی مقاله به شما معرفی خواهیم کرد.

دقت کنید که تفکر پدیده ای اغلب کلامی است به همین دلیل زمانی که شما هوش زبانی و قدرت کلام خود را بالا ببرید به دریچه هایی دیگر از تفکر دست خواهید یافت و دنیا را به گونه ای دیگر خواهید دید و برداشتی متفاوت از آن خواهید داشت.

بنابراین تقویت هوش زبانی و فن بیان نه تنها قدرت سخنوری و برقراری ارتباط شما را افزایش خواهد داد بلکه دیدی متفاوت برای شما به ارمغان خواهد آورد.

۵ تکنیک برای افزایش هوش کلامی

تکنیک های بسیار زیادی برای تقویت هوش زبانی وجود دارد اما در این بین برخی از این ترفند ها در عین سادگی بسیار تاثیر گذار هستند.

  1. مطالعه کنید.

اولین و مهم ترین عامل در تقویت و افزایش هوش کلامی چیزی نیست جزء مطالعه!

مطالعه به شما کمک می کند دایره واژگانتان افزایش پیدا کند و شما با کلمات جدید آشنا شوید.

لازم نیست حتما از همان ابتدا با خواندن 100 صفحه کتاب در روز آغاز کنید همینکه روزانه چند صفحه مطالعه داشته باشید خود بسیار کمک کننده است.

سعی کنید در زمینه های مختلفی کتاب مطالعه کنید تا خود و ذهنتان را به چالش بکشید.

  1. با دیگران صحبت کنید.

شاید باورش برایتان سخت باشد اما صحبت کردن و تعامل با دیگران یکی از روش های موثر تقویت هوش کلامی می باشد.

زمانی که شما با دیگران مکالمه داشته باشید نه تنها با کلمات جدیدی آشنا می شوید بلکه با ایده ها و تفکرات جدیدی نیز آشنا می شوید.

همچنین تلاش برای ادامه گفت و گو و پاسخ دادن به دیگران این امکان را به شما می دهد کلمات را سریع تر کنار هم قرار دهید و دایره واژگانتان افزایش پیدا کند.

  1. بنویسید!

بله تا می توانید بنویسید!

درباره هرچه که فکر می کنید بنویسید، بی وقفه و بی هیچ برنامه ریزی از قبل تعیین شده ای بصورت فی البداهه بنویسید.

این نوشتن می تواند شامل اتفاقات روزانه، داستان نویسی، خلاصه برداری از کتابی که خوانده اید و… باشد.

  1. فایل صوتی ضبط کنید.

صحبت کنید، صدای خود را ضبط کنید و آن را چندین و چند بار گوش دهید.

گوش دادن به صدای ضبط شده خود نه تنها به تقویت هوش زبانی شما کمک می کند بلکه باعث می شود شما به اشتباهات خود پی ببرید و آن ها را اصلاح کنید.

  1. جدول حل کنید.

حل کردن جدول هم باعث می شود اطلاعات عمومی شما افزایش پیدا کند و هم دایره لغاتتان گسترش یابد.

البته بازی هایی چون پانتومیم، حدس کلمه، بیست سوالی و… نیز به تقویت قدرت کلام شما کمک می کند.

هوش کلامی

هوش کلامی بالا چه مزایایی دارد؟

در این قسمت از مقاله به بررسی مزایای هوش کلامی خواهیم پرداخت.

بدون شک تا به الان متوجه شده اید که هوش کلامی می تواند تاثیرات شگفت انگیزی بر زندگی و موفقیت ما داشته باشد اما این هوش چگونه موجب افزایش موفقیت ما می شود؟

  • یادگیری چیزهای جدید

هوش زبانی بالا به شما کمک می کند شما به دنبال یادگیری چیزهای جدید باشید.

به عنوان مثال شما با یاد گرفتن یک زبان جدید مانند زبان انگلیسی سعی می کنید مفاهیم، علت، آواها، ریشه کلمات، چگونگی تشکیل کلمات و… را یاد بگیرید.

  • ارتباط سازنده و مفید

اشراف داشتن به مهارت های ارتباطی و سخنرانی باعث می شود ارتباط شما با دیگران بهبود یابد  که این یکی دیگر از نتایج تقویت هوش کلامی می باشد.

همچنین هوش کلامی باعث می شود شروع مکالمه برای شما آسان تر شود.

  • خلاقیت و نوآوری

تقویت و افزایش سطح هوش زبانی باعث می شود خلاقیت و نوآوری در شما شکوفا شود.

  • کسب مهارت های انتقادی و تحلیلی

هوش زبانی بالا این امکان را به شما می دهد که راحت تر مسائل را نقد و تحلیل کنید.

در واقع آشنایی با کلمات و دستورات زبان باعث می شود شما تفاوت و شباهت میان زبان ها و کلمات مختلف را درک کنید و از این رو از آن ها بهتر استفاده کنید.

به این متن چه امتیازی می‌دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13668

ارتباط با هنر فن بیان