سبد خرید 0

تأثیر حسادت در رابطه زناشویی و ریشه یابی آن

حسادت در رابطه زناشویی از جمله مواردی است که باعث می شود رابطه میان زن و شوهر سرد شود و زندگی آن ها رو به جدایی برود.

حس حسادت در زندگی عاشقانه یکی از سخت ترین و آسیب زننده ترین احساساتی است که یک فرد می تواند تجربه کند.

برخی از افراد گمان می کنند که این حس حسادت تنها مختص زنان است و مردان حسادتی در رابطه خود ندارند اما این یک باور غلط است چرا که مردها نیز همچون زنان می توانند درگیر حسادت شوند و از این بابت رنج و آسیب زیادی را متحمل شوند.

حس حسادت به دلایل متفاوتی می تواند بروز کند؛ گاهی اوقات یک فرد به صورت ذاتی شخص حسودی به شمار می آید و هیچگاه داشته های خود را نمی بیند و همیشه دنبال چیزی است که دیگران دارند اما موضوع مهم تر زمانی است که فرد به دلیل تجربه خیانت یا طرد شدگی و یا ترس از آن ها حسادت می ورزد.

همچنین گاهی اوقات فرد اینگونه احساس می کند که شریک زندگی او رفتاری بهتر و شایسته تر با دیگران نسبت به او دارد و یا به دیگران اهمیت بیشتری می دهد که این موضوع باعث می شود او حسادت کند.

البته توجه داشته باشید که حسادت شریک زندگیمان همیشه به این دلیل نیست که ما رفتاری اشتباه داریم بلکه این حسادت می تواند به دلیل برداشت اشتباه پارتنرمان از رفتار ها و گفتار ما باشد.

داشتن سواد رابطه عاشقانه و آگاهی نسبت به تاثیر حسادت در رابطه زناشویی راه نجات ما از تأثیرات مخرب حسادت می باشد.

داشتن زندگی سالم و عاشقانه بدون شک در گرو برخورد اصولی با شریک زندگی و پیش بردن زندگی در مسیر درست و علمی می باشد.

بنابراین اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به دنبال زندگی سازنده و رویایی می باشید و دوست دارید رابطه ای رویایی با همسر خود تجربه کنید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

ریشه حسادت در رابطه زناشویی چیست؟

البته درست است که حسادت حسی ناخوشایند و آزار دهنده است اما مانند هر حس دیگری می تواند هم مفید و هم مضر باشد.

همانطور که می دانید حسادت در برابر یک تهدید واقعی همچون کم محلی، رفتار ناخوشایند و… یک واکنش طبیعی و قابل انتظار است اما گاهی اوقات افراد حسادت بی جا از خود نشان می دهند.

حسادت بیش از حد و غیر منطقی در رابطه عاشقانه عاملی است که دیر یا زود زندگی شما را به تباهی می کشد؛ اصطلاحا دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد!

البته نگران نباشید چرا که با ترفند ها و تکنیک هایی که امروز در این مقاله یاد خواهید گرفت زندگی خود را از تاثیرات ناگوار حسادت نجات خواهید داد.

ریشه حسادت در واقع نداشتن یکسری ویژگی ها، کمبود دستاورد و… می باشد.

حسادت در زندگی زناشویی یک تهدید بزرگ برای رابطه عاطفی می باشد.

در حقیقت واکنشی که ما نسبت به یک تهدید خیالی یا واقعی در برابر یک رابطه رویایی و ارزشمند از خود نشان می دهیم، حسادت نامیده می شود.

البته گاهی اوقات رفتار های اشتباه ما و نداشتن سواد رابطه عاشقانه نیز باعث می شود حسادت شریک زندگیمان برانگیخته شود.

مقاله مدیریت بحران در زندگی زناشویی از جمله مقالاتی است که با مطالعه آن می توانید زندگی و رابطه خود را از بحران های  شدید زندگی به سلامت گذر دهید.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که حدود یک سوم افراد در زندگی مشترک خود به دلیل حسادت ناشی از تروما هایی که از اطرافیان خود دیده اند و همچنین رفتار های غلط شریک زندگی خود درگیر آسیب های روانی هستند.

بنابراین بسیار مهم است که آسیب های ناشی از حسادت را دست کم نگیرید و به دنبال حل آن باشید.

حسودی نه تنها موجب آسیب به زندگی مشترک و سلامت جسم و روان افراد می شود بلکه باعث بروز رفتار هایی نظیر آزار جسمی و خشونت می شود.

حسادت در رابطه زناشویی

تفاوت حسادت سالم و ناسالم

همانطور که پیش از این گفته شد حسادت همیشه بد و آسیب زننده نمی باشد بلکه گاهی در مواردی می تواند مفید و سازنده باشد.

بروز حس حسادت در واقع بیانگر این موضوع است که شما دارای ویژگی های زیادی هستید که از آن ها استفاده نمی کنید که این حسادت می تواند به عنوان تلنگری برای شما باشد که برای توسعه و بهبود رابطه و زندگی عاشقانه خود تلاش کنید.

تأثیر حسادت در رابطه زناشویی همیشه منفی نیست چرا که گاهی اوقات این حس باعث می شود شما برای شریک عاطفی خود ارزش بیشتری قائل و به او نزدیک تر شوید و برای رابطه خود بیشتر تلاش کنید و آن را بهبود ببخشید.

همچنین حسودی می تواند آتش عشق خاموش شده در دل شما را دوباره برانگیزد و آن را پرشور تر و قوی تر سازد.

پس فراموش نکنید که حسادت اندک نه تنها خللی در زندگی شما وارد نمی کند بلکه می تواند به یک نیروی مفید برای شما تبدیل شود.

در مقابل حسادت سالم، حسادت ناسالم را داریم که بسیار آسیب رسان می باشد.

حسادت ناسالم، حسادت شدید، غیر منطقی و بیش از حدی است که مشکلات بسیاری برای افراد به بار می آورد.

بررسی ها نشان داده است که علت اصلی حسادت ناسالم میان زوجین ترس از رها شدگی است که باعث می شود افراد دست به رفتار های نامناسب بزنند.

حسادت شدید و ناسالم می تواند به رفتار هایی نظیر شکاکی، حساسیت بیش از حد نسب به همسر و کنترل گری، خشونت کلامی، سوء استفاده مالی، دروغ، تلاش برای دانستن رمز موبایل همسر و… شود.

حسادت ناسالم نه تنها موجب سردی رابطه عاشقانه و دوری زن و شوهر از یکدیگر و دیگر اثرات منفی حسادت در رابطه زناشویی می شود بلکه احساسات ناخوشایندی نیز برای خود فرد به همراه دارد.

به عنوان مثال فردی که درگیر حسادت است دائما با احساساتی چون نگرانی، غم و اندوه، عصبانیت، حس بی ارزشی، ترس و بسیاری موارد دیر دست و پنجه نرم کند.

چند ترفند برای مقابله با حسادت در رابطه زناشویی

حسادت همچون احساس عصبانیت، غم و اندوه قابل کنترل است که در این بخش از مقاله با چند ترفند برای مقابله با آن و کنترل آن آشنا خواهید شد.

دانستن اینکه  چگونه یک رابطه عاشقانه شروع کنیم بدون شک یکی از مهم ترین راهکار هایی است که باعث می شود رابطه عاشقانه ما سالم و سازنده باشد و از هرگونه حس ناخوشایند در امان بماند.

    ■علت حسادت خود را پیدا کنید. 

مهم ترین و اولین اقدامی که در برابر حسادت در رابطه زناشویی باید انجام دهید این است که ریشه احساس حسودی خود را پیدا کنید.

شما باید بدانید که چه اتفاق یا رفتاری باعث بروز حسادت در شما شده است تا دریابید که آیا این احساس شما منطقی است یا خیر؟

    ■درباره احساس خود با شریک زندگیتان صحبت کنید.

برای آن که این احساس را بهتر پشت سر بگذارید و زندگی و رابطه خود را از اثرات منفی آن حفظ کنید با شریک زندگیتان درباره حسادتی که دارید صحبت کنید و از او بخواهید که به شما در پشت سر گذاشتن آن کمک کند.

    ■به رفتار های خود توجه کنید.

برای آنکه بتوانید حسادت خود را به مقدار مناسب و مفیدی بروز دهید رفتار های خود را زیر نظر بگیرید و به آن ها توجه کنید.

این کار باعث می شود رفتار نامناسب ناشی از حسادت از شما سر نزند و در نتیجه تأثیرات منفی حسادت در رابطه زناشویی شما کاهش یابد.

    ■مشکل خود را با یک مشاور در میان بگذارید. 

اگر احساس می کنید که از کنترل حسادت خود عاجز هستید و نمی توانید با آن مقابله کنید از تأثیرات صحبت کردن با یک مشاور کاربلد غافل نشوید.

شرکت در جلسات مشاوره به شما کمک می کند راحت تر با احساسات خود کنار بیاید و آن ها را حل کنید.

توجه داشته باشید که همراهی همسرتان در این جلسات می تواند کمک بیشتری به شما بکند.

    ■هیجانات خود را کنترل کنید.

یکی از نکات مهم در غلبه بر حسادت این است که شما در پاسخ به اتفاقات اطرافتان هیجانی برخورد نکنید و پیش از واکنش به اتفاقات خوب درباره آن ها فکر کنید و هیجانات خود را کنترل کنید.

حسادت در رابطه عاشقانه

کتاب های مفید در زمینه زندگی عاشقانه

بدون شک مطالعه کتاب و بالا بردن سواد عاطفی باعث می شود افراد زندگی آرام تر و کم چالش تری را تجربه کنید.

در این قسمت از مقاله چند کتاب معرفی خواهد شد که مطالعه آن ها خالی از لطف نیست و می تواند کمک بسیار زیادی به شما در زندگی عاشقانه‌تان کند.

  1. رازهای ازدواج بدون شکست از ویلیام گلاسر
  2. غلبه بر حسادت از بئاتریس گورنیه و اگنس روسو
  3. درمان حسادت از رابرت لیهی
  4. مردان مریخی، زنان ونوسی از جان گری
  5. مراقب ازدواج خود باشید از لس و لسلی پاروت

 

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید

به این متن چه امتیازی می‌دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13694

ارتباط با هنر فن بیان