سبد خرید 0

چگونه سر صحبت را باز کنیم | 5 تکنیک اثرگذار

باز کردن سر صحبت از جمله دغدغه های هر یک از ما برای شروع گفت و گو خصوصا با افراد غریبه می باشد. گاهی اوقات از افراد می شنویم که می گویند: سختم است که حرف زدن با دیگران را شروع کنم و اغلب ترجیح می دهم آن ها شروع کننده گفت و گو باشند.

این مشکل سختی شروع صحبت با دیگران در افراد زیادی مخصوصا افراد درون گرا وجود دارد که باعث شده است دامنه ارتباطی افراد روز به روز کوچک و کوچک تر شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از روابط و دوستی ها هیچ گاه با شناخت قبلی و شروعی آنچنانی نبوده اند بلکه شروع این روابط و دوستی ها تنها با چند جمله ساده همراه بوده است.

همه ما افرادی را دیده ایم که همیشه حرفی برای گفتن دارند و هیچگاه سخن کم نمی آورند و به قول معروف همیشه چیزی در چنته دارند اما در مقابل افرادی را نیز دیده ایم که صحبت کردن با آن ها بسیار سخت و دشوار است چرا که آن ها معمولا نه تنها شروع کننده گفت و گو نیستند بلکه گفت و گو را نیز ادامه نمی دهند به طوری که اگر شما یک روز کامل با او تنها در اتاقی باشید آنچنان حرفی بین شما و او رد و بدل نمی شود.

اگر شما هم از جمله افرادی هستید که شروع کردن گفت و گو برایتان سخت است و به اصطلاح نمی توانید سر صحبت را با دیگران باز کنید، از خواندن این مقاله غافل نشوید.

تعریف باز کردن سر صحبت

به تعبیر برانیسلاو مالیناوسکی انسان شناس هلندی سر صحبت را باز کردن به معنای: «اظهارات بی‌هدف در باب علایق و انزجارها، شرح وقایع بی‌ربط و نظر دادن در مورد چیزهای کاملا بدیهی.» یا به عبارت دیگر «صحبت کردن نه با هدف رد و بدل کردن اطلاعات، بلکه صرفا برای معاشرت کردن.» است.

گاهی اوقات افراد گمان می کنند که باز کردن سر صحبت‌ موضوعی سطحی و کم اهمیت است که نباید به آن توجه کرد اما باید این نکته را به شما بگوییم که شروع گفت و گو و سر صحبت را باز کردن نه تنها سطحی و کم اهمیت نمی باشد بلکه یکی از مهارت های مهم ارتباطی به شمار می رود. این مهارت ارتباطی تمامی جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و نه تنها روابط دوستانه ما را گسترش می دهد بلکه تاثیر بسزایی در روابط کاری، روابط اجتماعی و… ما دارد.

بهره مندی از توانایی شروع یک گفت و گو تنها به دلیل رد و بدل کردن کلمات یا افراد دیگر اهمیت ندارد بلکه مهم ترین دلیل اهمیت این توانایی در ایجاد پیوند و گسترش روابط میان افراد می باشد. شما می توانید با باز کردن سر صحبت با همکاران و همکلاسیان خود و گپ زدن با آن ها رابطه مثبت و سازنده ای با آن ها داشته باشید و دایره روابط و دوستان خود را گسترش دهید.

شما می توانید با آگاهی از چگونگی جلب توجه مخاطب و اشراف یافتن به اصول سخنوری و فن بیان قوی این مهارت و توانایی را در خود تقویت کنید. همچنین شما می توانید با به کار گیری این مهارت اعتماد مخاطبین خود را جلب کنید و تصویری خوب و دوستانه از خود در ذهن دیگران به جای بگذارید.

باز کردن سر صحبت

۵ تکنیک شگفت انگیز برای باز کردن سر صحبت

برای آنکه این مهارت را در خود شکوفا کنید و پرورش دهید می بایست سه خان آماده کردن خود، صحبت کردن و انجام دادن دوباره را پشت سر بگذارید و از تمرین و تکرار دست نکشید.

  1. خان اول: خود را آماده کنید.

پیش از هرچیزی شما باید خود را آماده کنید و اسباب و لوازم مورد نیاز برای شروع گفت و گو را فراهم کنید. تمریناتی که در خان اول برای سر صحبت را باز کردن وجود دارد بسیار متنوع است که در اینجا به چند مورد اشاره خواهیم کرد:

  • مثبت فکر کنید و به خود امیدوار باشید. هیچ کس از همان ابتدا خوب نبوده است و هیچ کس ره صد ساله را در یک شب نپیموده است.
  • به خودتان و توانایی هایی که دارید امیدوار باشید و از خود ذهنیتی مثبت خلق کنید.
  • با قدم های کوچک شروع کنید.
  • لازم نیست از همان اول همچون سخنرانان بزرگ شروع به گفت و گو کنید بلکه بهتر است با گام های کوچکی چون لبخند زدن، تعارف کردن و احوال پرسی شروع کنید.
  • چند سوال برای شروع مکالمه از پیش آماده کنید.
  1. خان دوم‌: شروع به صحبت کردن کنید.

زمانی که احساس کردید در موقعیت مناسبی قرار گرفته اید و از آمادگی لازم برای به اجرا گذاشتن تمریناتی که داشته اید برخوردار هستید شروع به صحبت کردن کنید و سر صحبت را با فرد مقابل باز کنید. همچون مرحله قبل با گام های کوچک صحبت کردن با فرد مقابل را آغاز کنید.

نیاز نیست از همان ابتدا طوری برخورد کنید که انگار شخص مقابل را سال ها است که می شناسید و برای شروع از همان سلام و احوال پرسی کردن، لبخند زدن و… استفاده کنید. همچنین می توانید برای شروع گفت و گو از فرد مقابلتان سوالاتی که از پیش آماده کرده بودید را بپرسید تا فرد را تشویق به شرکت در مکالمه و همراهی خود کنید.

  1. خان سوم: دوباره انجام دهید.

باز کردن سر صحبت را با فرد دیگری دوباره انجام دهید و این کار را تکرار کنید. هر فرصتی را غنیمت شمارید و از آن برای تمرین شروع کردن گفت و گو و سر صحبت را باز کردن استفاده کنید.

زمانی که این کار را تکرار کنید می بینید که باز نمودن سر صحبت آنقدر هم سخت نیست و فقط به تمرین و تکرار نیاز دارد.

مهارت صحبت کردن با دیگران

دقت در انتخاب موضوع

همانطور که در بخش قبلی گفته شد صحبت را با موضوعاتی ساده و سطحی آغاز کنید و از پرداختن به موضوعات عمیق بپرهیزید. به عنوان مثال زمانی که در همان ابتدا موضوعات جدال آور و بحث برانگیز را مطرح کنید ممکن است مخاطب شما نظر و عقیده ای متفاوت از شما داشته باشد و صحبت های تان موجب توهین به او شود.

همچنین تعریف بیش از حد از خود در شروع مکالمه و گفت و گو نیز باعث می شود مخاطب شما از ادامه گفت و گو با شما بپرهیزد. مسائل سیاسی و مذهبی نیز از دیگر مواردی اند که در شروع گفت و گو می بایست نسبت به آن ها احتیاط کنید. همچنین اگر قصد دارید صحبت خود را با انتقاد یا بیان خبری منفی آغاز کنید خوب است تکنيک ساندویچ را به کار بگیرید.

به این متن چه امتیازی می‌دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13612

ارتباط با هنر فن بیان