اهمیت طنز در سخنرانی
اهمیت طنز در سخنرانی
یکی از بهترین راه ها برای جذابیت در سخنرانی استفاده از طنز است . سخنرانی می تواند با بهره گیری از طنز تاثیر مثبت بیشتری روی مخاطب بگذارد . طنز باید در زمان مناسب و جای درست استفاده شود وگرنه باعث شکست سخنران و نارضایتی مخاطبان می شود.
طنز در سخنرانی تکنیک و روشی است که استفاده از آن می تواند رنگ و بویی دیگر به سخنرانی هایمان ببخشد.
طنزپردازی در سخنرانی احتمال متقاعد سازی و تاثیر کلام بر مخاطبین را افزایش می دهد و علاوه بر این موجب صمیمت بیشتر میان گوینده و شنوندگان می شود.
اگر شما هم به دنبال رابطه صمیمی تر با مخاطبانتان هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید در این مقاله به اهمیت طنز در سخنرانی و تکنیکهای اجرای آن می پردازیم
ویژگی طنز در سخنرانی
یکی از مهمترین نکات در هر سخنرانی ارتباط بین مخاطبان و سخنران است و هر چقدر این ارتباط نزدیک تر و صمیمانه تر باشد تاثیر سخنرانی بیشتر شده و در نتیجه متقاعدسازی مخاطبان نیز بیشتر میشود.
با استفاده از طنز می توانید خود را به مخاطبان نزدیکتر کنید و در نتیجه پیام های مد نظرتان را هم به بهترین نحو به آنان انتقال دهید
در ذهن اغلب ما سخنرانان افرادی جدی و خسته کننده تلقی میشوند که برای مدتی طولانی قرار است برای ما سخنرانی کنند بنابراین استفاده از طنز این دیدگاه را تغییر میدهد .
سخنران میتواند در ابتدا یا میانه سخنرانی و یا حتی در پایان آن از طنز استفاده کند. به طور کلی طنز باعث جذابیت بیشتر سخنران میشود و نیز باعث ایجاد روحیه شاد و مثبت در مخاطبان و در نتیجه تاثیر گذاری بیشتر سخنرانی میشود
نکات مهم طنز در سخنرانی
شما با استفاده از اصول و فاکتورهای اصلی طنز می توانید به یک سخنران جذاب تبدیل شوید و عدم توجه به این فاکتور ها باعث شکست شما در سخنرانی میشود
فن بیان
مهمترین مسئله برای یک سخنران داشتن فن بیان قوی است شما به عنوان یک سخنران باید بر روی موضوعی که قصد سخنرانی در مورد آن را دارید تسلط کامل داشته باشید
در مورد استفاده از طنز در سخنرانی نیز باید مهارتهای فن بیان خود را تقویت کنید تا بتوانید مطلب مورد نظر را نیز اجرا کنید. اگر نتواند به خوبی طنز خود را بیان کنید بازخورد منفی از سمت مخاطبان دریافت خواهید کرد
یک سخنران قوی و با تجربه می تواند حتی مطلبی با درصد کم طنز را با استفاده از مهارت های کلامی و فن بیان به گونه ای به مخاطبان انتقال دهد که باعث شادی و خنده مخاطبان شود ضمناً استفاده از زبان بدن مناسب نی تا حد زیادی در اجرای طنزکمککننده است.
متن طنز
دومین فاکتور مهم در استفاده از طنز در سخنرانی داشتن یک متن قوی و مناسب است متن طنز شما باید متناسب با موضوع سخنرانی باشد و بسیار جذاب تاباعث خنده مخاطبان گردد ، برای این مورد می توانید از یک خاطره شخصی استفاده کنید و یا مطلب طنز دیگری را به کار ببرید.
نمی توانید با یک مطلب ساده و یا یک لطیفه بی مزه و معمولی نتیجه دلخواه را بگیرید اگر شوخی شما جذاب نباشد تاثیر گذار نیست.!
زمان و مکان
یکی از عوامل مهم دیگر در استفاده از طنز در سخنرانی توجه به مکان زمان است.
باید بدانید در چه مکان و زمانی از طنز استفاده کنید برای مثال در یک مجلس ختم ، مجلس غمگین وجدی نمی توان از طنز استفاده کرد . اگر در ابتدای سخنرانی از طنز استفاده کنید باعث شور و هیجان مخاطبان می شوید و به آنها انگیزه و انرژی برای همراهی تا پایان سخنرانی میدهید واگر در اواسط سخنرانی از طنز استفاده کنید باعث رفع خستگی مخاطبانتان می شوید.
شناخت مخاطب
آخرین فاکتور مهم برای استفاده از طنز شناختن مخاطبان است.
از اینرو باید قبل از سخنرانی بدانید مخاطبان شما جزو چه دسته از افرادی هستند و چه نوع طنزی برای آنان جذاب است.
باید شوخی و مطالب طنز را متناسب با جمع ارایه دهید ، مطالب طنز را باید متناسب با سن وسال مخاطبان و فضای سخنرانی در نظر بگیرید.
رعایت نکات گفته شده می تواند تا حد زیادی باعث جذابیت سخنرانی شما شود .
استفاده از طنز به مهارت زیادی نیاز دارد و در صورت شناخت مخاطب و سنجش مکان و زمان می توانید به راحتی در دل مخاطبان خود نفوذ کنید و در نتیجه سخنرانی شما تاثیر گذار تر خواهد بود.
چگونگی استفاده از طنز
بسیاری از افراد با آنکه مطالب جالب و خنده داری برای ارائه دارند اما به دلیل نداشتن مهارت در بیان آن ها ترجیح می دهند آن را بیان نکنند.
چهار تکنیکی که در این قسمت برای چگونگی استفاده از طنز به بررسی آن ها خواهیم پرداخت، عبارتند از:
- غافل گیر کردن مخاطبین
- اغراق و آب و تاب دادن به موضوع
- بیان اتفاقات جاری و عمومی
- گذراندن دوره های فن بیان
پیشنهاد می کنم با ما تا انتها همراه باشید تا با هر یک از این تکنیک های جذاب آشنا شویم.
■غافل گیری
غافل گیر کردن مخاطبین در صورتی که به درستی انجام شود، یکی از ترفند هایی است که همیشه موجب به خنده آمدن مخاطبین و داشتن بیشترین خروجی می شود.
غافل گیر کردن می تواند درباره هر زمینه و موضوعی باشد.
به عنوان مثال اگر شما به عنوان یک استند آپ کمدین به یک برنامه دعوت شده اید، طبیعتا انتظار می رود که شما یک لباس عادی و رسمی بپوشید اما شما می توانید برای غافل گیر کردن مخاطبین لباسی عجیب اما مرتبط با متن استند آپ خود بپوشید.
■آب و تاب به موضوع بدهید.
یکی دیگر از روش های به کارگیری طنز در سخنرانی، آب و تاب دادن به موضوع و اغراق می باشد.
شاید یک موضوع به خودی خود آنچنان خنده دار و جالب نباشد اما شما می توانید برای سرگرمی جمع به آن داستان شاخ و برگ بیافزایید و آن را به گونه ای اغراق آمیز تر بیان کنید.
اصلا تصور نکنید که اینکار شما دروغ می باشد؛ بسیاری از کمدین های بزرگ دنیا نیز از این ترفند برای طنازی و خندان دیگران استفاده می کنند.
■اتفاقات جاری و عمومی را بیان کنید.
یکی دیگر از روش های چگونگی به کارگیری طنز، استفاده از موضوعات جاری و عمومی است.
به عنوان مثال شوخی هایی که با برخی از اخلاق های مادران که در تمام جهان وجود دارد یا استراحت دادن پدر ها به کولر و یا سینی پشت شیر ظرفشویی همگی از موضوعات جاری و عمومی اند که می تواند موجب خنده دیگران شود.
■گذراندن دوره های فن بیان
از آنجایی که داشتن فن بیان قوی ارتباط مستقیمی با سطح طنازی افراد دارد، شما می تواند برای افزایش سطح طنازی خود در دوره جامع فن بیان و سخنوری شرکت کنید.
نکات طنزپردازی در سخنرانی
همانطور که طنازی و لطیفه گویی در سخنرانی می تواند تاثیر کلام را دو چندان کند و ارتباطی مثبت میان سخنور و مخاطب ایجاد کند، استفاده نادرست از طنز نیز می تواند اثرات جبران ناپذیری بر جای بگذارد.
در این قسمت از مقاله به معرفی چند نکته مهم درباره طنز خواهیم پرداخت تا بتوانیم با به کارگیری آن ها از بروز اثرات منفی جلوگیری کنیم.
- موضوع خنده دار انتخاب کنید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با شخصی برخورد کنید که با هر موضوعی شوخی می کند و بسیاری از شوخی های او اصلا خنده دار نمی باشد.
در آن لحظه چه احساسی به شما دست داده است؟
بدون شک شما اصلا حس خوبی نسبت به آن شخص نداشته اید و حتی او را فردی بی نمک قلمداد کرده اید.
این مسئله نشان می دهد که برای داشتن طنز در سخنرانی برای خنداندن و به شوق آوردن مخاطبین باید موضوعاتی واقعا خنده دار را انتخاب کنیم نه هر موضوعی را!
- احساسات را وارد شوخی های خود کنید.
بدانید که بیان کردن یک متن خنده دار به تنهایی اصلا جالب و خنده آور نمی باشد، بلکه این احساسات و هیجانات ما به هنگام تعریف آن است که باعث خنده دار شدن آن جوک یا متن خنده دار می شود.
همه ما افرادی را دیده ایم که جوک هایی یکسان تعریف می کنند اما در این میان بیان یکی از آن جوک های یکسان ما را به خنده می آورد.
بله این دقیقا به دلیل همان تفاوت در بیان و بروز احساسات و هیجانات در زمان گفتن جوک است.
- حاضر جوابی و تیکه اندازی را به پای شوخی نگذارید.
برخی از افراد گمان می کنند حاضر جوابی و تیکه انداختن به دیگران شوخی های جالبی اند که افراد از آن لذت می برند.
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید چرا که شوخی هایی که آغشته به تیکه اندازی و طعنه باشند نه تنها برای مخاطب جالب نمی باشد بلکه باعث ناراحتی او نیز می شود.
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنون که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید
دوستتون دارم
دیدگاهتان را بنویسید