خودباوری و راههای افزایش آن
باسلام خدمت همراهان گرامی،در این مقاله قصد داریم به مسئله خودباوری و اهمیت آن در موفقیت انسان اشاره کنیم. با مطالعه این مقاله میتوانید بفهمید که خودباوری چیست و چگونه میتوان آن را افزایش داد.
خودباوری و راههای افزایش خودباوری
خودباوری به معنای باور و ایمان شخص به توانمندیهای خودش است. وقتی شخص در مورد خودش فکر میکند که میتواند در یک موقعیت و وضعیت مشخص، از پس مشکلات و سختیها بربیاید، روانشناسان میگویند که این شخص به توانمندیهای خودش در این زمینه مشخص باور دارد.
باور به خود یعنی:
ویژگیهای خودمان را بشناسیم
آنها را بپذیریم
به این ویژگیها باور داشته باشیم
از آنها در جهت شکوفاکردن استعدادهایمان استفاده کنیم.
هیچ کس نمیتواند حس حقارت و ناتوانی را به شما القا کند، مگر این که خودتان از قبل آن را پذیرفته باشید.
کسی که خودش را باور دارد، معتقد است انسان دوستداشتنی و ارزشمندی است. این فرد نقاط ضعف خود را میشناسد و میداند با انسانهای دیگر دارای شباهتها و تفاوتهایی است. او معتقد است اگر شکست بخورد، این مسئله بیانگر ناتوانی او نیست.
تاثیر خودباوری
داشتن خودباوری موجب میشود تا شما به این باور برسیم که میتوانیم دست به کارهایی بزرگ زده و پلههای موفقیت را به پشتوانه قدرت درونی خود طی کنیم.
وقتی بهاندازه کافی خودباوری و اعتمادبهنفس داشته باشید، ارزشگذاری در شما هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و در خلق زندگی موردعلاقه شما تاثیر خواهد داشت.
هر موقعیتی که در آن قرار دارید، رویاها و خواستههایتان، رابطه شما با دیگران و حتی انتخابهایتان تحت تاثیر اعتماد بهنفس و خودباوری قرار دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که برای افزایش آن در خود تلاش کنید.
چه جایی خودباوری ندارید؟
اگر خودباوری کافی دارید چرا هیچ گونه اقدامی در راستای آن انجام نمی دهید؟ اینجاد دقیقا جایی است که خود باوری شما آسیب دیده است و به ضرر شما عمل می کند! و زمانی که به خودتان می گویید که فکر نکنم از پس این کار برآییم در واقع ترجمه این جمله این است که من به خودم باور ندارم!
وقتی خودتان را باور دارید، خود را لایق زندگی بهتری میدانید و انگیزه کافی برای ساخت زندگی مورد نظر خود دارید.
راههای افزایش خودباوری
۱. خودباوری ، کسب کردنی است
اکثر افراد دارای یک شخصیت انعطافپذیر هستند و میتوانند خودشان را تغییر دهند. هیچ یک از ما در زمان کودکی معنای کلمه ” نمیتوانم ” را نمیدانست؛ اما همواره بر یادگیری هر کار جدیدی دست از تلاش نمیکشیدیم و هرگز ناامید نمیشدیم. اولین قدم برای دستیابی به خودباوری، دور ریختن افکار محدودکنندهای است که فقط ما را از هدف اصلی خود دور میکند. خودباوری ه مانند سایر ویژگیهای اخلاقی اکتسابی است و میتوان آن را در مسیری صحیح آموخت.
۲. با ترس هایشان روبرو شوید
یک قلم و کاغذ بردارید و ترس های خود را در زمینه های مختلف بنویسید.
می توانی با اقدامات کوچک آن ها را حل و فصل کنید.
۳. توانمندی های خود را تقویت کنید
در زمینههای مورد علاقه خودمان کار و تلاش کنیم. در صورتی که در پی رسیدن به موفقیت هستید و میخواهید به خودباوری برسید، باید اول به خودشناسی برسید. وقتی خودتان را خوب شناختید و به استعدادهای خودتان ایمان آوردید نوبت به باور کردن این استعدادها میرسد.
لیستی از تمام توانمندی هایتان و ویژگیهای مثبتی را که به ذهنتان میرسد بنویسد،مثل داشتن اعتماد به نفس،شوخ طبعی،خوش صحبتی،گرم و صمیمی بودن و…..
زمانی که این وِیژگیها فکر و ذهن شما را درگیر کند و مدام به آنها فکر کنید و تصور کنید که فرد موفقی هستید؛ ذهن شما بر رفتار شخصیتان تاثیر مثبت میگذارد. تمامی ویژگیهای خوب ظاهری، رفتاری و عملکردی در دسته ویژگیها و توانمندیهای مثبت قرار دارند.
هر روز چند دقیقه برای نوشتن آنها و چند دقیقه برای نگاه کردن به این فهرست وقت بگذارید
عجب میکنید وقتی ببینید چطور همین کار ساده خود باوری شما تاثیر مثبت دارد.
۴.صداهای ذهنتان را بشناسید
زمانی که در هنگام انجام کاری دچار تردید و نگرانی میشوید؛ به صدایی که از درونتان فریاد میزند توجه کنید. آیا این صدای انتقادگر صدای نفس درونی شماست؟ شاید در ابتدا دچار گیجی و تردید شوید؛ اما باید بگوییم که این صدا، مربوط به شما نیست. سعی کنید اصوات منفی درونی خود را نادیده بگیرید؛ چرا که این صداها فقط دست و پاگیر شماست.
به خودتان بگویید: این صدای من نیست! بعد آن را به چالش بکشید و به تدریج سعی کنید کاملا آن را نادیده بگیرید.
۵. روی تصویری که از خود در ذهنتان دارید کار کنید
هر روز چند دقیقه چشمهایتان را ببندید و خودتان را ببینید که با قاطعیت، آرامش و قدرت رفتار میکنید. این تمرین تصویرسازی قوی به این معنی است که شما میتوانید از خودتان یاد بگیرید که چطور اعتماد بهنفس و خودباوری داشته باشید، و طوری عمل کنید که شانس موفقیتتان به حداکثر برسد.
خودباوری اصلی و حقیقی زمانی به دست میآید که به درجهای برسید که خودتان را در آرامش ببینید و کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید و همان آدمی شده باشید که همیشه دوست داشتید.
۶.موفقیت های خود را با صدای بلند بگویید
در زندگی همیشه وجوه مثبت را مد نظر قرار دهید و بدانید که پیروزیهایی که به دست میآورید، بسیار ارزشمند هستند و باید آنها را ثبت کنید و جشن بگیرید.
گاهی اوقات یادمان میرود که چه دستاوردهایی در زندگی داشتهایم و چه چیزهایی بهدست آوردهایم.
یادآوری موفقیتها، هرچقدر هم که کوچک و پیش پا افتاده بهنظر برسند میتوانند به ما کمک کنند که خودباوری را در خود تقویت کنیم.
سخن آخر
اگر شما در کنار تمام مهارتها و تواناییهایی که دارید، به خودتان ایمان داشته باشید و به خودباوری برسید، میتوانید مسیر موفقیت را خیلی آسانتر از دیگران طی کنید.
وقتی خودباوری دارید، هیچ شک و تردیدی نخواهید داشت که برای انجام کارهایی که در حوزه تواناییهای شما هستند آمادهاید. این مفهوم به شما توانایی میدهد که برای اقدام، توانایی لازم را داشته باشید.
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنونم که تا پایان این مطلب با من همراه بودید
دوستتون دارم
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با درود و تشکر از مطلب ارزشمندی که پیرامون موضوع خودباوری ارائه کرده اید.
به .نظر من ، پس از تصویرسازی از خود و اهدافی که بدنبال آن هستیم، لازمه خودباوری خودمون رو با مضمون تعهد و متعهد شدن به خودمون گره بزنیم. .”خودباوری در عمل”