راه های افزایش اعتماد به نفس
راههای افزایش اعتماد به نفس
چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟
از کجا بفهمیم اعتماد به نفس داریم؟ راه های افزایش اعتماد به نفس چیست؟
سلام خدمت دوستان خوبم میخواهیم به شما راه های بالا بردن اعتماد به نفس را بگوییم تا بدانید برای موفقیت چگونه میتوانید از این نیروی درونی کمک بگیرید؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
سوزانا مک ماهون (Susanna McMahon) در کتاب روانشناسی لذت عرفانی «The Portable Therapist»، برای پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست توضیح میدهد که «اعتماد به نفس راهی برای حضور در جهان است که به شما اجازه میدهد که خود را بشناسید و از خود مراقبت کنید.»
اعتماد به نفس شجاعت شناختن خود، باور داشتن به خود و عمل به اعتقاداتتان است.
تعریف اعتمادبهنفس داشتن احساس مثبت درمورد خود و جهان است که به طرز رفتار شجاعانهای منجر میشود که ناشی از احترام به خود است.
چرا باید اعتماد به نفس داشته باشیم؟
. آگاهی از نقاط قوت و محدودیتهایتان و اینکه چگونه زندگیتان را با توجه به آنها مدیریت کنید؛
. پذیرفتن اشتباهاتتان و پیبردن به اینکه بینقصبودن نه ممکن است و نه مطلوب؛
. احساس اینکه کامل هستید؛. احساس آرامش درونی؛
. ایجاد تعادل بین نقاط قوت و ضعفهایتان؛
. توانایی ایجاد شادی
اعتماد به نفس بهمعنی رفتار قاطعانه است که از باور شما به ارزش ذاتی خودتان سرچشمه میگیرد؛حتی وقتی بعضی چیزهای مربوط به خودتان را دوست ندارید، خود را دوست داشته باشید.
برخی از علائم و نشانههای کمبود اعتماد به نفس
. یکی از نشانه های فردی که اعتماد به نفس پائین دارد این است که دائماً دارد نقش بازی می کند. چرا؟چون دیگران او را دوست داشته باشند. فرد با اعتماد به نفس پائین به شدت نیاز به تأئید شدن دارد.
. افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، در جمع راحت نیستند. به ویژه وقتی دوست و آشنایی برای همراهی ندارند، صحبت کردن در جمع برایشان بسیار دشوار است.
. آنها توان متقاعد کردن دیگران را در خود نمیبینند. حتی وقتی که واقعا حق با دیگران نباشد، بیهوده با آنها موافقت میکنند تا نیازی به ادامهی بحث پیش نیاید.
. از علائم کمبود اعتماد به نفس، نداشتن نظرات ثابت است. افرادی که در آنها علائم کمبود اعتماد به نفس دیده میشود، سریعا و تحت تأثیر عوامل و افراد مختلف نظرشان عوض میشود.
. یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس، واکنشهای نامناسب در برابر تحسینشدن است.
. افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، قبل از رسیدن به اهداف و رؤیاهای خود تسلیم میشوند.
. افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، به جای اینکه بر روی مسیر خود تمرکز کنند، مدام نگاهشان به دیگران است و خود را با دیگران مقایسه میکنند.
. کسی که کمبود اعتماد به نفس دارد، مدام دلیلتراشی میکند و برای دیگران توضیح میدهد.
. افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، همیشه از آینده میترسند. نمیتوانند از زمان حال بهره ببرند.
خوشبختانه راهکارهایی وجود دارند که میتوانید برای افزایش اعتماد به نفس خود انجام دهید. بنابراین اگر شما هم به دنبال پاسخ به این سوال هستید که چگونه اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم، مطالعه نکات زیر را از دست ندهید.
چطور اعتماد به نفس را بالا ببریم؟
برای افزایش اعتماد به نفس مثبتاندیش باشید
خوشبینی باوری است که منجر به موفقیت میشود. هیچ کاری بدون امید و اعتماد به نفس انجام نمیشود.بهترین روش برای مثبتنگری برجسته کردن نقاط قوت و موفقیتها و درس گرفتن از ضعفها و اشتباهات است. لیستی از نقاط ضعف و قوت خود بنویسید و برای تواناییهایتان خوشحال باشید و راههای برای برطرف کردن ضعفهایتان پیدا کنید.
به خودتان عشق بورزید
هنگام اشتباه، شکست یا عقبنشینی، بتوانید با خودتان مهربان باشید. خودشفقتی یکی دیگر از راهکارهای افزایش اعتماد به نفس است. این کار به شما کمک میکند که از نظر عاطفی انعطافپذیرتر باشید، احساسات سخت را بهتر هدایت کنید و بتوانید ارتباطاتتان را با خود و دیگران افزایش دهید و همچنین به بالا بردن اعتماد به نفس شما کمک میکند.
استفاده درست از زبان بدن برای افزایش اعتماد به نفس
یک روش بالا بردن اعتماد به نفس در جمع، این است که سر خود را بالا بگیرید، موقع نشستن صاف باشید و قوز نکنید، هنگام دست دادن؛ دست طرف مقابل را شل نگیرید و هنگام صحبت کردن با افراد حاضر در جمع، ارتباط چشمی برقرار کنید. همچنین طولانیمدت دست به سینه نشستن را کنار گذاشته و هنگام صحبت کردن از حرکات صحیح و کافی دستهای خود نیز استفاده کنید. این مسئله که یکی از راه های تقویت اعتماد به نفس است، هنگام صحبت در مقابل جمع و سخنرانی نیز اهمیت بسیاری دارد.
در کنار افراد موفق قرار بگیرید
در کنار افرادی باشید که به شما احساس خودتان بودن میدهند، پس بیشتر زمان خود را با افرادی که حامی و مشوقتان هستند سپری کنید.از کسانی که در انجام کارها و رسیدن به هدفهایشان موفق هستند رسیدن به موفقیت را یاد بگیرید.
جسورانه صحبت کنید
یکی از راه های ایجاد اعتماد به نفس هنگام صحبت کردن در مقابل جمع، تغییر لحن، ریتم صحبت کردن و همچنین کنترل زبان بدن هنگام سخنرانی است. هنگامی که قرار است در مقابل یک جمع سخنرانی کنید،سعی کنید تا حد امکان به موضوعی که قرار است در ارتباط با آن صحبت نمایید، تسلط کافی داشته باشید.به جای خواندن از روی متن، هر آنچه قرار است به دیگران انتقال دهید را بهصورت ساده و شیوا بیان کنید. هنگام صحبت کردن، سعی کنید صدای شما به میزان کافی بلند باشد، تلاش کنید تپق نزنید، شمرده صحبت کنید و به میزان کافی بین صحبتهای خود مکث داشته باشید. همچنین توجه کنید ریتم صحبت کردن شما یکنواخت نباشد؛ برای بیان برخی از مطالب نیاز است صدای خود را کمی بالاتر برده و هیجانیتر صحبت کنید.
خود را با دیگران مقایسه نکنید
مقایسه خود با دیگران فقط احساس افسردگی در ذهن افراد ایجاد میکند.وقتی افراد خود را با دیگران مقایسه میکنند، حس حسادت در آنها به وجود میآید و هرچه احساس حسادت در آنها بیشتر باشد، احساس بدتری نسبت به خود پیدا میکنند.اگر دربارهی زندگی شخص دیگری غبطه میخورید، یادآوری نقاط قوت و موفقیتهایتان میتواند کمککننده باشد.
برنامهریزی و آمادگی داشته باشید
مهمترین عامل برای بالا بردن اعتماد به نفس آمادگی برای ناشناختهها است،برنامهریزی جلوی عملکرد ضعیف را میگیرد. هر چقدر آمادهتر باشید، احساس شایستگی و مهارت بیشتری خواهید داشت و اعتماد به نفستان هم بیشتر میشود. آمادگی باعث میشود که اتفاقهای بد و ناگهانی زندگی، نتوانند شما را شکست بدهند.
خودمراقبتی بخش مهمی از حس اعتماد به نفس است. آنچه را برای داشتن حس خوشایند نسبت به خودتان و تواناییهایتان مورد نیاز است، بشناسید و از دریافت آن اطمینان حاصل کنید.
سخن پایانی
اعتماد به نفس ابزاری است که میتوانید برای هر کاری مثل افزایش اطمینان به خود، مدیریت ترسها و انجام کارهایی که واقعا برایتان مهم هستند، از آن استفاده کنید.
خودتان را باور داشته باشید؛ زیرا اگر خود را باور نکنید، نمیتوانید از دیگران انتظار داشته باشید که باورتان کنند.
اعتماد به نفس داشتن توانایی یا استعداد برای داشتن تعامل موفق یا کافی با جهان است. فرد با اعتمادبهنفس آمادگی دارد تا با چالشهای جدیدی روبهرو شود، فرصتها را غنیمت بشمرد، با شرایط دشوار مقابله کند و در شرایط نابسامان و بههمریخته نیز مسئولیتهای خود را انجام دهد.
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنون که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید
دوستتون دارم
دیدگاهتان را بنویسید