غلبه بر ترس و استرس موقع سخنرانی

غلبه بر ترس و استرس در سخنرانی
آیا هنگام سخنرانی دچار ترس و استرس می شوید؟ آیا موقع دفاع از پایان نامه تان نزدیک است و ترس از ارائه آن میان دانشجویان و اساتید دارید ؟ آیا شغل تان معلمی و استادی است و ترس از حضور بین دانشآموزان و دانشجویان را دارید ؟ برای غلبه بر ترس و استرس موقع سخنرانی همراه ما باشید.
آیا دوست دارید ترس شما از بین برود و بدون استرس سخنرانی کنید؟ اگر میخواهید تکنیک های مقابله با استرس موقع صحبت کردن را یاد بگیرید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.!
سلام دوستان و همراهان عزیز در این مقاله قصد داریم در مورد تکنیک های غلبه بر استرس موقع سخنرانی و صحبت کردن در جمع با هم گفتگو کنیم.
غالباً افراد زمان انجام کاری که به آن عادت ندارند دچار استرس می شوند ، ترس از صحبت کردن در جمع و سخنرانی نیز یکی از این ترسهاست. جالب است بدانید حتی سخنرانان بزرگ نیز ابتدا از صحبت کردن در جمع های کوچک نیز واهمه داشتند ولی با مرور زمان و انجام تمرین و کسب مهارت در این زمینه توانستند بر ترس خود غلبه کنند .
ترس از سخنرانی و غلبه بر آن
ترس از سخنرانی در جمع یکی از بزرگترین ترس هاست ، شاید دیده باشید بسیاری از سخنرانان بزرگ بعد از سالها سخنرانی هنوز هم موقع شروع سخنرانی در جمع استرس دارند و اکثر افراد ثروتمند و معروف مهارت های سخنرانی در جمع را آموزش می بینند .همه ما موقع اجرای سخنرانی ترس داریم و با هر بهانه ای قصد دوری از انجام آن را داریم.تنها راه مقابله با ترس وارد شدن در آن است.
سخنرانی ما قرار نیست عالی واز هر نظر بی نقص باشد اما همین که با ترس خود روبرو شویم یک قدم به هدف مان نزدیکتر میشویم. اگر شما هم ترس از صحبت کردن در جمع را دارید تا زمانی که با ترس خود روبرو نشوید نمی توانید آن را از بین ببرید و هر چقدر آن را به تعویق بیندازید ترس در ذهن شما بزرگتر میشود و کارتان سختتر است.
بنابراین با ارائه سخنرانی های گوناگون در هر موقعیتی که پیش میآید میتواند به ترستان غلبه کنید
موقعیت های ایجاد استرس سخنرانی:
هر یک از ما به تناسب موقعیت های تحصیلی و شغلی ممکن است با ترس و استرس از سخنرانی در شرایط گوناگون مواجه شده باشیم
برای مثال:
۱_ ترس دانشجو هنگام ارائه مطلب در کلاس
۲_ ترس یک سخنران هنگام شروع سخنرانی
۳_ترس یک معلم برای شروع تدریس
عوامل افزایش استرس سخنرانی
از عواملی که باعث بروز استرس در زمان سخنرانی میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
۱_ تلاش برای مخفی کردن ترس است، هرگونه تلاش برای پنهان کردن ترس از سخنرانی باعث استرس بیشتر میشود
۲_ نادیده گرفتن مخاطب : گاهی سخنران برای اینکه ترس و استرس خود را کاهش دهد سعی میکند مخاطبان خود را نادیده بگیرد در نتیجه تماس چشمی که یک ابزار قدرتمند برای سخنرانی موفق است را از دست میدهد و هرگونه واکنش مخاطب را نادیده میگیرد در نتیجه روی افکار خود متمرکز میشود که اغلب منفی هستند
در نتیجه ترسش بیشتر می شود
۳_ تپش قلب به هنگام سخنرانی
تنفس عمیق بسیار مهم است ، آرام و کنترلشده نفس بکشید توجه بیش از حد به ضربان قلب تپش قلب تان را تشدید می کند به یک موضوع مهم فکر کنید تا استرس آن لحظه کمتر شود
سخن پایانی
قوی ترین منتقد برای انسان خود اوست وقتی ما سخنرانی خود را میبینیم بیشتر از همه خودمان خودمان را انتقاد میکنیم بنابراین هر بار سخنرانی تان تمام شد و توانستید بر ترس و استرس خود غلبه کنید به خودتان افتخار کنید
امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید
ممنون از همراهیتون
دوستون دارم
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دقیقا همینطوره وبارها تجربه کردم