مهارت صحبت کردن در جمع
مهارت صحبت کردن در جمع
مهارت صحبت کردن در جمع یک نعمت بزرگ و توانایی فوق العاده است که هر شخصی می تواند با تلاش و کوشش به آن دست یابد.
برخی افراد به دلیل آنکه توانایی و مهارت صحبت کردن در جمع را ندارند بسیاری از موقیعت ها و فرصت هایی که پیش رو داشته اند را از دست داده اند، بنابراین بسیار مهم است که افراد این مهارت را در خود تقویت کنند.
آنچه که امروز در این مقاله قصد بررسی آن را داریم، توانایی و مهارت صحبت کردن در جمع است.
در این مقاله علاوه بر اینکه به بررسی اهمیت فن ییان در میان جمع می پردازیم، راهکار ها و تکنیک هایی را به شما معرفی می کنیم تا با استفاده از آن ها بتوانید هر چه بهتر و اصولی تر در میان جمع صحبت کنید.
فن بیان چیست ؟
فن بیان مهارت صحبت کردن است .
در واقع برقراری ارتباط کلامی با دیگران است زمانی که ما با افراد مختلف در مورد موضوعی صحبت می کنیم برای هر نوع مخاطب رویکرد متفاوتی در نظر میگیریم.
برای مثال:
نحوه صحبت کردن. ما با استاد و رئیس مان متفاوت است نسبت به زمانی که با دوست صمیمی خود صحبت می کنیم.
داشتن مهارت صحبت کردن فقط مخصوص سخنرانان و مدرسان نیست بلکه یک مهارت همگانی و ضروری است برای برقراری ارتباط بهتر .
فن بیان به عبارت ساده به معنای همان توانایی برقراری ارتباط و سخن گفتن در هر شرایط زمانی و مکانی است.
توجه داشته باشید که فن بیان تنها به معنای صحبت کردن نیست چرا که بسیاری از افراد برای سخن گفتن در میان جمع بسیار دو دل هستند و اصطلاحا این پا و آن پا می کنند تا چیزی را بگویند که این موضوع نشان دهنده آن است که این اشخاص فن بیان ندارند چرا که اگر آن ها فن بیان قوی داشتند، بی هیچ شک و تردیدی صحبت خود را بیان می کردند.
شما دوستان عزیز می توانید برای آشنایی با اهمیت فن بیان و یادگیری آن بر روی کلمه لینک شده ضربه بزنید.
چرا مهارت صحبت کردن اینقدر مهم است؟
تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده است ثابت کرده اند ارتباطات کلامی چیزی حدود ٧۵ درصد از ارتباطاتی که افراد دارند برقرار می کنند را به خود اختصاص داده اند.
این موضوع به خوبی نشان می دهد که اگر ما فن بیان خوبی نداشته باشیم نمی توانیم مزه برقراری یک ارتباط خوب با دیگران را بچشیم.
یادگیری اصولی صحبت کردن در جمع باعث می شود افراد نسبت به گذشته تاثیر بیشتر بر دیگران داشته باشند و از این طریق بتوانند تصویر بهتری از خود در ذهن دیگران ثبت کنند.
همین تاثیر گذاری بیشتر و تصویر ذهنی بهتر می تواند موجب افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس در اشخاص شود که همین عزت نفس و اعتماد به نفس بالا به پیشرفت در زمینه های مختلف زندگی، کاری، روابط دوستانه و عاشقانه و… کمک بسیار زیادی می کند.
در واقع اعتماد به نفس بیش از هر چیز دیگری به ما در بهبود عملکردمان کمک می کند.
روانشناسان بر این باورند که هر چه سطح اعتماد به نفس و خودباوری شما بیشتر باشد و یا علاقه و تصویری ذهن که نسبت به خودتان دارید بهتر باشد، شما زندگی سالم تر و با کیفیت تری خواهید داشت.
هر چقدر شما بهتر صحبت کنید، فن بیان بهتر و اعتماد به نفس بالا تری خواهید داشت و در نتیجه روز به روز خود علاقهتان به خود بیشتر خواهد شد.
همچنین روابط تان با اطرافیان مثبت تر و زیبا تر خواهد بود و در نتیجه پر انرژی تر و شادتر خواهید بود و بیشتر توجه دیگران را به خود جلب خواهید کرد.
بنابراین اگر فن بیان و مهارت صحبت کردن در جمع را یاد بگیریم نه تنها اعتماد به نفس بیشتری خواهیم داشت بلکه شخصیت قوی تری پیدا خواهیم کرد.
مهارت صحبت کردن در محل کار :
فن بیان خوب در محیط کار یک مزیت رقابتی محسوب می شود. فردی که فن بیان خوبی دارد و دارای مهارت کلامی است خیلی زود در محل کار مورد توجه قرار می گیرد و زودتر در جایگاه شغلی اش ارتقا پیدا میکند به عبارتی افراد دارای فن بیان خوب را افراد خوش سر و زبان توصیف می کنند.
افراد با بیان خوب در هر مجموعه ای توانایی برقراری ارتباط و گفتگو در هر شرایطی را به بهترین نحو خواهند داشت.
افراد دارای فن بیان با هرکسی از پایین ترین سطح اجتماع گرفته تا بالاترین سطح در محیط کار به نحوی عالی و متناسب صحبت میکنند و همین توانایی باعث بالا رفتن موقعیت اجتماعی آنان در محیط کار و جلب توجه و احترام اطرافیان می شود.
بر عکس افرادی را دیده ایم که با وجود داشتن تخصص در کار به دلیل نداشتن فن بیان مناسب مورد بیتوجهی قرار گرفتند.
یکی از ویژگیهای مهم از نظر بسیاری از مدیران برای استخدام پرسنل مجموعه شان قدرت بیان قوی و اعتماد به نفس بالاست.
ارتباط چشمی موثر موقع صحبت کردن
یکی از مهمترین راه های برقراری ارتباط ، ارتباط چشمی است. در جمع های کوچک می توان با همه ارتباط چشمی برقرار کرد اما در جمع های بزرگ چی؟
در هر جمعی افراد خوب پیدا می شوند که هر بار نگاهشان می کنید لبخند بزنند و باعث شوند شما روحیه بگیرید و با شما همدلی می کنند
سعی کنید گاهی به این افراد نگاه کنید تا با نگاهشان از شما حمایت کنند
انتخاب سرعت مناسب در صحبت کردن
تند تند صحبت کردن و یا بسیار آرام سخن گفتن دو موردی اند که باید توجه زیادی به آن ها داشت.
تند صحبت کردن موجب می شود فرد مقابل متوجه بسیاری از سخنان ما نشود و از طرفی دیگر آهسته سخن گفتن نیز می تواند موجب کلافگی مخاطب ما شود، بنابراین بسیار مهم است که افراد به سرعت صحبت کردن خود توجه کنند.
یک تمرین ساده و کاربردی وجود دارد که با انجام این تمرین می توانید سرعت حرف زدنتان را کنترل کنید
تمرین :
صدای خودتان را با سرعت های متفاوت ضبط کنید یک بار تند و یک بار کند و حالا سعی کنید سرعت صحبت کردن تان را تغییر دهید .
موقع صحبت کردن گاهی لازم است نسبت سرعت صحبت کردن مان را تند کنیم وگاهی سرعت را کمتر کنیم
صداقت و صراحت در زمان صحبت کردن
یکی دیگر از مواردی که موجب مهارت صحبت کردن در جمع می شود، صداقت و راستگویی در زمان سخنرانی است.
تملق و دروغگویی یک نکته بسیار منفی است که متاسفانه برخی افراد برای جذاب تر شدن صحبت های خود، آن را به کار می گیرند اما متاسفانه ایم روش نه تنها مفید و کارساز نیست بلکه می تواند موجب از بین رفتن اعتماد نیز شود.
تقویت مهارت ارتباط غیر کلامی
درست است که ٧۵ درصد ارتباطات ما را، ارتباطات کلامی تشکیل می دهند اما یک نکنه مهم در تقویت مهارت صحبت کردن در جمع، ارتقا مهارت های غیر کلامی است.
مهارت های غیر کلامی و کلامی مکمل یکدیگر اند بطوری که با تقویت هر یک از آن ها می توانیم در نهایت هر چه بهتر و شیوا سخنرانی کنیم
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنون که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید
دوستتون دارم
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باسلام…..
خیلی جالب وکاربردی بود ممنون ازشما 🙏🌷