بایدها و نبایدهای شروع رابطه عاطفی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به رابطه عاطفیتان اهمیت می دهید و دوست دارید رابطه عاشقانه پایدار داشته باشید، این مقاله مخصوص شما است.
همه ما برای شروع رابطه عاطفی و عاشقانه بدون شک نیاز داریم شرایط و عواملی برای ما مهیا شوند. شروع رابطه عاطفی با بینش و دید باز به ما کمک می کند رابطه پایدار تر، با دوام تر، کم چالش تر و… داشته باشیم. امروز در نظر داریم درباره باید ها و نباید های شروع رابطه عاطفی و هر آنچه که به ما در پیدا کردن پارتنر مناسبمان کمک می کند، صحبت کنیم.
عشق جوهره زندگی
فطرت و نهاد آدمی با عشق گره خورده است، این عشق همچون درختی تنومند در وجود ما ریشه دوانده است. همین عنصر است که باعث می شود ما به خود، دیگران، حیوانات، طبیعت و… عشق بورزیم. جالب است بدانید که این درخت عشق، خود نیز با عنصر عشق است که سیراب می شود به عبارت ساده تر ما نیاز داریم هم به دیگران عشق بورزیم و هم دیگران به ما عشق بورزند.
علاوه بر این سالیان بسیاری است که علوم مختلف از جمله علم روانشناسی ثابت کرده اند که عشق موجب شادتر شدن زندگی، سلامتی جسمی، روحی و روانی افراد، امید بیشتر از سایرین و… می شود. تجربه عشق واقعی از جمله مواردی است که هر فرد در آرزوی رسیدن به آن روز های خود را سپری می کند. عشق معجزه ای جاری در نقطه به نقطه این جهان بی کران است.
گام نخست برای شروع رابطه عاطفی
اولین و مهم ترین گامی که ما باید در مسیر شروع رابطه عاطفی بر داریم، خودشناسی است. به قول سقراط فیلسوف بزرگ آتنی تمام علم، خرد و دانش خودشناسی است. تا زمانی که خود را به درستی نشناسیم نمی توانیم به شناخت درستی از دیگران برسیم. شاید گمان کنید که تنها منفعت خودشناسی، آگاهی از ویژگی های شخصیتی خود است اما باید بگویم که اینطور نیست،
خود شناسی علاوه بر اینکه به شما در شروع رابطه عاطفی و یافتن پارتنر مناسب کمک بسیار زیادی می کند، پایه ای برای گرفتن تصمیات درست، تعیین اهداف، چگونگی زندگی و… است.
برای شروع رابطه عاطفی و عاشقانه ما باید مراحل خودشناسی را یکی پس از دیگری بپیماییم که این مراحل عبارتنداز:
- آگاهی از تیپ شخصیتی
آگاهی از تیپ شخصیتی به معنای این است که افراد بدانند چگونه فکر می کنند، چگونه رفتار می کنند و چه احساساتی دارند.
افراد باید دریابند که چه شخصیتی دارند، آیا برونگرا هستند یا درونگرا و یا به چه تیپ های شخصیتی می توانند کنار بیایند و زندگی کنند؟
- تعیین اهداف و خواسته های خود از رابطه عاطفی
در شروع رابطه عاطفی ما باید برای خود شفاف سازی کنیم که چه هدفی از شروع رابطه عاطفی داریم؟
شناخت خواسته و اهداف خود از رابطه به شما کمک می کند آنچه که از یک رابطه می خواهید را بشناسید و در نهایت با علمی کامل به خواسته های خود شروع رابطه عاطفی را استارت بزنید.
- شناخت علایق
شاید فکر کنید که شناخت علایق چه کمکی به شروع رابطه عاطفی می تواند کند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که داشتن علایق مشترک یکی از فاکتور های مهم برای داشتن رابطه با دوام است.
بنابراین زمانی که شما علایق خود را بشناسید و به آن ها آگاه باشید، با احتمال بیشتری نسبت به سایرین در رابطه خود موفق خواهید بود.
گام دوم برای شروع رابطه عاطفی
دومین گام برای شروع رابطه عاطفی، داشتن آمادگی لازم برای ورود به یک رابطه عاشقانه است، به عنوان مثال زمانی که شما در یک رابطه عاشقانه شکست می خورید ممکن است بخواهید برای سرکوب احساسات منفی، جبران عشق ناکام و… رابطه ای را شروع کنید در صورتی که شما آمادگی لازم برای شروع رابطه عاطفی ندارید.
گام سوم برای شروع رابطه عاطفی
قدم بعدی برای شروع رابطه عاطفی، یافتن پارتنر مناسب است. همانطور که می دانید خیلی سخت و چالش برانگیز است که در برخورد اول با یک شخص متوجه شویم که آیا او شریک مناسب ما است یا خیر؟
برای یافتن پارتنر و شریک زندگی نیاز است اعمالی را انجام دهیم تا در نهایت آن کسی را که می خواهیم، بیابیم.
■برقراری ارتباط
برقراری و داشتن ارتباط اجتماعی با افراد مختلف یکی از روش هایی است که می تواند به شما در شروع رابطه عاطفی و یافتن پارتنر مناسب کمک کند.
این ارتباطات به شما کمک می کند افراد گوناگونی را بشناسید و با ویژگی ها و شخصیت آن ها آشنا شوید و اشتراکات میان خود و آن ها را دریابید.
شرکت در رویداد ها، فعالیت های جمعی، ارتباط با دوستان و همکاران خود و… همگی فرصت هایی برای یافتن پارتنر مناسب در اختیار شما قرار می دهند.
■دقت در انتخاب
خیلی مهم است که شما شخص مناسب خود را انتخاب کنید تا بتوانید یک رابطه عاطفی با دوام داشته باشید.
برای آنکه در انتخاب خود موفق باشید به مهارت های ارتباطی، ارزش ها، علایق، چگونگی ارتباط با خانواده، دوستان، آرزو ها و خواسته ها، تطابق فرهنگ ها و… فرد مورد نظر توجه کنید.
■ملاقات یکدیگر
برای آنکه با شخصی که مد نظرتان است بیشتر آشنا شوید، با او قرار ملاقات بگذارید تا بتوانید بیشتر ویژگی های شخصیتی او را بشناسید.
■از دیگران مشورت بگیرید.
کمک گرفتن از یک روانشناس، مشاور زناشویی و یک شخص با تجربه در انتخاب پارتنر و شروع رابطه عاطفی می تواند کمک بسیار زیادی به شما در پیدا کردن پارتنر مناسب کند.
توجه کنید آشنایی با دیگران و یافتن پارتنر مناسب همیشه در فضای حضوری اتفاق نمی افتد بلکه هستند افرادی که شروع رابطه عاطفی آن ها در بستر فضای مجازی اتفاق افتاده است.
یافتن شریک عاطفی در فضای مجازی کمی سخت تر و پر چالش تر از فضای حضوری است چراکه برخی افراد در فضای مجازی آن چیزی که هستند را به نمایش نمی گذارند بلکه تصویری خیالی از خود می سازند، اما به هر حال باز هم برای یافتن پارتنر و شروع رابطه عاطفی ما نیاز داریم که خود را بشناسیم، آمادگی لازم را داشته باشیم و با دقت زیاد شریک خود را انتخاب کنیم.
سخن پایانی
از آنجایی که خداوند رحمان ما را به صورت زوج آفریده است و نیاز به عشق و محبت را در نهاد ما قرار داده است، همه ما نیاز به یک شریک عاطفی خوب و مناسب داریم.
یافتن پارتنر و شروع رابطه عاطفی مسئله ای چالش برانگیز و کمی دشوار است چرا که ما هیچگاه نمی توانیم کسی را پیدا کنیم که کاملا مطابق آنچه که خود می خواهیم باشد و حتی ما هیچ وقت نمی توانیم افراد را بطور کامل بشناسیم.
با این حال این ها دلیل نمی شود که ما نتوانیم کسی را به عنوان پارتنر خود انتخاب کنیم. در زمینه انتخاب پارتنر و شروع رابطه عاطفی نکات زیادی وجود دارد که رعایت کردن و عمل به آن ها می تواند کمک زیادی به ما کند. بسته آموزشی زندگی عاشقانه میتواند کمک شایانی به شما در این زمینه کند.
امیدواریم که ایم مقاله برای شما مفید بوده باشد.
به امید دیدار مجدد.
دیدگاهتان را بنویسید