چگونگی دستیابی به رابطه امن
بنظر شما رابطه امن چیست و چرا ما باید برای ساخت یک رابطه امن تلاش کنیم؟ نحوه و چگونگی ارتباط ما با شریک عاطفیمان به طرز شگفت انگیزی به زندگی ما معنا می دهد که این معنا می تواند به زندگی ما شادی ببخشد و یا گرد غم و اندوه را بر آن بریزد.
رابطه امن کلید بازگشا قفل شادی در زندگی ما است. زمانی که ما در یک رابطه امن باشیم می توانیم حس شیرین عشق، تعهد، صمیمیت و… بچشیم و با مسائل و مشکلاتی که در آن رابطه ایجاد می شود به صورت منطقی برخورد کنیم.
آنچه که امروز در این مقاله بررسی خواهیم کرد، چگونگی ایجاد یک رابطه امن و مدیریت یک ارتباط عاطفی است.
تعریف رابطه امن
پیش از آنکه راهکار ها و ترفند های لازم برای ساخت رابطه امن را بررسی کنیم، بهتر است با مفهوم رابطه امن آشنا شویم.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که به چه کسی آدم امن می گویند؟
آدم امن به کسی گفته می شود که وجود شما برای او با هر ویژگی، خواسته، رویا، عیب و نقص آن مهم و پر اهمیت باشد.
فراموش نکنید که این پذیرش به این معنا نیست که شما تلاشی برای رفتار های بدتان نکنید و بگویید که من همینم که هستم!
رابطه ای که با یک آدم امن شکل می گیرد، رابطه امن نامیده می شود که در آن احساس شادی، محبت، عشق و… به نهایت خود می رسد.
رابطه امن رابطه ای است که شما در آن ترس از نتیجه واکنشتان به یک موضوع نداشته باشید به عنوان مثال زمانی که شما بر سر موضوعی نظر مخالف با شریک عاطفیتان دارید، ترس از قهر و جر و بحث و ناراحتی ندارید.
دیگر ویژگی رابطه امن تعهد و اعتمادی است که طرفین رابطه نسبت به یکدیگر دارند.
در یک رابطه امن شما هیچگاه حس رقابت با شریک عاطفیتان نخواهید داشت چرا که شما و شریک عاطفیان خود را در کنار هم و شانه به شانه می بینید و نه مقابل هم و می دانید که پیشرفت هر یک از شما موجب رشد دیگری خواهد شد.
همچنین احترام به سلیقه و عقاید، پشتیبانی، حمایتگری، همدلی و… از مشخصات دیگر رابطه امن می باشد.
ویژگی های انسان امن
برای آنکه بتوانیم شریک عاطفی و آدم امن مناسب خود را پیدا کنیم و یک رابطه امن بسازیم، باید با ویژگی ها و مشخصات این افراد آشنا شویم.
■اول از همه آدم امن شما کسی است که شما با تمام ویژگی ها، نواقص، آرزو ها و… برای او مهم باشید، چنین شخصی همواره مشوق شما برای رشد و پیشرفتتان خواهد بود.
■همیشه در کنار شما است و هر وقت که به او نیاز داشته باشید، تمام تلاشش را می کند تا کمکی به شما کرده باشد.
■شما را درک می کند و احساساتتان را نادیده نمی گیرد و زمانی که در احساسات خود اشتباه می کنید، فوراً به قضاوت شما نمی پردازد بلکه سعی می کند به شما کمک کند تا حس بهتری پیدا کنید.
■با شما روراست است و با طعنه و کنایه سخن نمی گوید و سعی می کند خواسته ها و نظرات خود را شفاف بیان کند و همچنین نظر شما برای او مهم است و به نظرتان احترام می گذارد.
■به جنگ با خط قرمز های شما وارد نمی شود و به حد و مرز هایتان احترام می گذارد و سعی نمی کند نظر شما را درباره آن ها تغییر دهد.
■پیش او خودتان هستید و نیاز ندارید که در رابطه با او احتیاط به خرج دهید و به راحتی می توانید با او درد دل کنید بدون اینکه ترس از قضاوت شدن داشته باشید.
■زمانی که شما در کنار آدم امن زندگیتان هستید، سراسر وجودتان از لحاظ جسمی، روحی و روانی سرشار از آرامش و سرخوشی است.
تعهد و اعتماد، اهل عمل بودن، فروتنی و تواضع و… نیز از دیگر ویژگی هایی است که یک انسان امن می تواند داشته باشد.
روش ساختن یک رابطه امن
یادتان نرود که یک رابطه امن و پایدار پیدا کردنی نیست بلکه ساختنی است.
برای ساخت یک رابطه امن نیاز داریم هم خودمان تغییراتی پیدا کنیم و هم شریک عاطفیمان نکاتی را رعایت کند.
در این بخش به معرفی چند راهکار برای ساخت رابطه امن خواهیم پرداخت که این راهکار ها عبارتند از:
- یکی از نکاتی که برای ساخت چنین رابطه ای هر دو طرف رابطه می بایست رعایت کنند، اجازه بروز احساس به یکدیگر می باشد، فراموش نکنید که افراد در یک رابطه امن احساسات خود را به راحتی بروز می دهند و آن ها را سرکوب نمی کنند.
- قضاوت ممنوع: به یاد داشته باشید که قضاوت های زودهنگام و بی مورد تنها موجب سردی و دوری شما از یکدیگر می شود، به عنوان مثال اگر شریک عاطفی شما عصبی است شما نباید فوراً بگویید که که بیخود عصبانی است بلکه تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که شریکتان را درک کنید و اجازه دهید او آرام شود و سپس درباره موضوع صحبت کنید.
- به مرز های یکدیگر احترام بگذارید و از خط قرمز های یکدیگر عبور نکنید.
- شنونده باشید: یکی از ویژگی های خوبی که اثر فوق العاده ای بر روابط می گذارد و آن ها را سمت معیار های یک رابطه امن سوق می دهد، شنونده خوب بودن است.
- برای داشتن یک رابطه امن شریکتان را برای پیشرفت بیشتر حمایت کنید و یاری گر او در این زمینه باشید.
- صادق و راستگو باشید؛ هیچ چیز مانند صداقت و راستگویی باعث نزدیکی شما و پارتنرتان و ساخت رابطه امن نمی شود، معجزه صداقت را دست کم نگیرید.
خلاصه
بدون شک شکست در رابطه عاطفی خسران زیادی با خود به همراه خواهد داشت، پس چه خوب است که قبل از شروع یک رابطه عاطفی، اول از همه خود را آماده کنیم و سپس با دیدی باز شریک عاطفیمان را انتخاب کنیم.
یک رابطه خوب و ایمن دارای مشخصه های زیادی است که هر یک از این ویژگی ها می توانند اثرات مثبت و سازنده ای بر زندگی بگذارند.
در رابطه عاطفیتان دو نکته را هرگز فراموش نکنید:
1.هیچ رابطه فوق العاده و بی عیب و نقصی وجود ندارد!
2.رابطه خوب و ایمن ساختنی است نه پیدا کردنی!
انسان های امن معمولا انسان هایی حمایتگر، شنونده، درک کننده، عمل کننده و… هستند که از هر لحاظی موجب رشد و پیشرفت خود، شریک عاطفی و رابطه خود می شود.
باید بدانید که برای ساخت یک رابطه امن هر دو طرف رابطه باید تلاش کنند و تلاش یک طرفه بی فایده خواهد بود.
برای ساخت چنین رابطه ای شما باید به یکدیگر اجازه بروز احساسات بدهید، حامی و مشوق یکدیگر باشید، یکدیگر را قضاوت بی مورد نکنید، صادق و راستگو و… باشید. در بسته آموزشی زندگی عاشقانه تمامی نکات لازم برای یک رابطه خوب و آرام بیان شده برای مشاهده میتوانید بر روی نام بسته کلیک کنید.
امیدواریم که این مقاله هم برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید