شکست عشقی | 4 راهکارهای مقابله با ناکامی عاطفی
شکست عشقی مسئله بسیار مهمی است که ممکن است هر یک از ما به آن دچار شویم.
از آنجایی که عدم کنترل و مدیریت شکست عشقی تبعات سنگینی بر زندگی به جای می گذارد بنابراین بسیار پر اهمیت است که افراد سواد کافی برای مواجهه با این مسئله را داشته باشند.
بدون شک هر شکستی درد، رنج و اندوهی با خود به همراه دارد.
شکست در رابطه عاطفی نیز مشکلات و رنج هایی به دنبال خود می آورد که این مشکلات می توانند تمام ابعاد زندگی فرد را تحت شعاع قرار دهند و فرد را قدم به قدم به مراحل وخیمی چون افسردگی نزدیک تر کند.
بنابراین از نظر علم روانشناسی داشتن سواد کافی برای مقابله با شکست عشقی و آموزش راهکار های مقابله با آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
آموزش و یادگیری موضوعی که امروز در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت می تواند افراد را از تبعات و مشکلاتی که این نوع شکست ایجاد می کند، حفظ نماید.
تعریف شکست عاطفی
شکست عاطفی یک فروپاشی احساسی ناشی از جدایی، بی علاقگی و پایان یافتن یک رابطه عاشقانه می باشد.
بسیاری از افراد گمان می کنند که شکست در یک رابطه عاشقانه تنها به معنای جدا شدن یا اصطلاحا کات کردن طرفین رابطه می باشد.
باید بگوییم که با آنکه جدا شدن (کات کردن) از شریک عاطفی یک مصداق از شکست عشقی است اما تنها مصداق و معنای آن نمی باشد.
پایان یافتن یک رابطه عاطفی به هر علتی جزء مرگ می تواند با ناکامی عاطفی همراه باشد.
علاوه بر این عدم سازگاری با شریک عاطفی نیز از دیگر مصادیق ناکامی در رابطه عاشقانه به شمار می آید.
یک نوع دیگر از شکست عشقی آن است که شما به فردی علاقمند باشید اما آن شخص در رابطه دیگری به سر می برد که در این صورت شما قدم در رابطه ای یک طرفه گذاشته اید و در نهایت با شکستی بزرگ رد به رو خواهید شد.
اهمیت مطالعه مقاله ناکامی های عاطفی
پیش از این نیز اشاره کردیم که ناکامی های عاطفی در صورت عدم کنترل و مدیریت می توانند اثرات مخرب و منفی بر ابعاد متخلف زندگی افراد بگذارد.
بدون شک هر شکستی با غم و اندوهی همراه است و در واقع برای فرد شکست در رابطه مسئله ای رنج آور به شمار می آید، به همین دلیل گام نهادن در مسیر درمان و مقابله از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
پیروی از روند درمان و مقابله با سوگ و اندوه ناشی از شکست علاوه بر اینکه به شما در فراموش کردن شکست کمک می کند، می تواند با ایجاد انگیزه در فرد مانع از حرکت او به سمت افسردگی و تبعاتی بالاتر از آن می شود.
مقابله با شکست عشقی باعث می شود شما واقعیت ها را بپذیرید، تعادل روحی و روانی را در خود برقرار کنید و از همه مهم تر به زندگی برگردید.
نحوه مواجهه با شکست عاطفی در دختران و پسرها
شاید برایتان جالب باشد که بدانید نحوه واکنش و مواجهه با شکست های عاطفی در خانم ها و آقایان متفاوت است و هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند.
البته به خاطر داشته باشید که هر شخص نیز فارق از جنسیتی که دارد شیوه سوگواری و واکنش به شکست مخصوص به خود را دارد.
تحقیقات و پژوهش ها نشان داده است که دختران نسبت به پسر ها به مدت زمان کمتری برای التیام درد ناشی از شکست عشقی نیاز دارند.
دختران معمولا در ابتدای شکست واکنش های شدیدی چون افسردگی، گوشه گیری بدبینی، بی اعتمادی، نا امیدی، انتقام و… از خود نشان می دهند اما در مقابل پسر ها سعی می کنند ناراحتی و اندوه خود را پنهان کنند و آن را بروز ندهند اما با این حال روح و روان آن ها درگیر آشفتگی هایی است.
برخی از پسران در مواجهه با شکست ها عاطفی گام در مسیر اشتباهی چون مصرف دخانیات الخصوص سیگار می گذارند که این خود یکی از مواردی است که اهمیت درمان و مقابله با شکست را نشان می دهد.
واکنش پسران در این زمینه اغلب به شکل پرخاشگری، بی حوصلگی، خواب زیاد در طول روز و دیر خوابیدن به هنگام شب، نا امیدی، حواس پرتی و… می باشد.
مراحل ناکامی های عاطفی
همانطور که عاشق شدن و ورود به یک رابطه عاشقانه واکنش ها و مراحلی دارد، خروج از یک رابطه عاشقانه و شکست در آن نیز مراحلی دارد که هر یک از این مراحل دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشد.
مراحل ناکامی های عاطفی عبارتند از:
- شکه شدن و طرح سوال: معمولا اولین واکنشی که در برابر جدایی و پایان یافتن یک رابطه با آن مواجه هستیم، شکه شدن و پرسیدن سوالات متعدد و تلاش برای یافتن پاسخ برای آن است.
- بستن چشم ها به روی واقعیت و انکار: مرحله بعدی از شکست عشقی انکار و نادیده گرفتن است و فرد تلاش می کند اتفاقی که رخ داده است را نادیده بگیرد اما معمولا در عین حال منتظر تماس یا پیامی از سمت فرد مورد نظر می باشد.
- نداشتن تعادلات روانی: غم و اندوه فراوان ناشی از جدایی می تواند موجب عدم تعادلات روانی در فرد شود و او را در فکر انتقام، تهدید و خودکشی فرو ببرد.
- افسردگی: چهارمین مرحله از ناکامی های عاطفی افسردگی است که بهتر است برای مقابله با آن شخص تحت نظر یک روان درمانگر باشد.
- پذیرش: در این مرحله فرد می پذیرد که هر آنچه که تا به الان انکار کرده است، چیزی جزء واقعیت نبوده و اتفاقات رخ داده را می پذیرد.
- جدایی حقیقی: در این مرحله از ناکامی عاطفی فرد احساس عشق و نیازی به شخص مقابل ندارد و تمام رشته هایی که او را به رابطه پایان یافته متصل می کند، پاره می شود.
- حرکت به سوی آینده: در آخرین مرحله فرد از رابطه شکست خورده خود تجربه کسب می کند و دنبال ساخت زندگی آینده خود می باشد.
۴ راهکار مقابله با شکست عشقی
به کار گیری و عمل به راهکار های مقابله با شکست عشقی می تواند در تسریع روند بهبود و درمان به شما کمک زیادی کند.
- پذیرش احساسات
یک راهکار بسیار مفید در مقابله با شکست های عاطفی. پذیرش احساسات است.
شما باید احساسات خود را بپذیرید و سعی در انکار و سرکوب آن ها نداشته باشید..
پذیرید که ناراحت، غمگین و افسرده هستید، احساس ناامیدی و پوچی و… که دارید را بپذیرید.
- قطع هرگونه ارتباط با شریک عاطفی سابق خود
تمام راه های ارتباطی با شریک عاطفی سابق خود را ببندید.
شماره، ایمیل، آیدی و… را حذف کنید.
او را حتی پنهانی نیز ملاقات نکنید.
برای معاشرت با افراد مکان هایی را انتخاب کنید با فرد مورد نظر به آنجا نرفته باشید.
- از زندگی خود لذت ببرید.
قدر داشته های خود را بدانید و سعی کنید از بودن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
برای خود علاقه و سرگرمی های جدید ایجاد کنید، به دنبال ورزش بروید، نقاشی کنید، ساز بزنید و هر کاری که به آن علاقه دارید را با عشق انجام دهید.
- از یک روان درمانگر کمک بگیرید.
کمک گرفتن از یک روان درمانگر و مشاور علاوه بر اینکه باعث می شود شما در طول سختی خود همراهی داشته باشید، به شما کمک می کند به صورت درست و اصولی با مشکلات خود مواجهه شوید و آن ها را برطرف کنید.
برای داشتن یک زندگی خوب و پیشگیری از ناکامی عاطفی باید شروع خوبی داشته باشیم، بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم حتما مقاله چگونه یک رابطه عاشقانه شروع کنیم را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید