سبد خرید 0

۵ دلیل قهر کردن در رابطه عاشقانه | چرا با پارتنر خود به مشکل برمیخوریم

قهر کردن و دعوا نمک زندگی است. این جمله را همه ما بارها و بارها شنیده ایم و کم کم باورمان شده است که قهر واقعا نمک زندگی است و موجب نزدیکی افراد به یکدیگر می شود!

تحقیقاتی که در زمینه علم روانشناسی و ازدواج و رابطه صورت گرفته است نشان داده اند که قهر کردن و دعوا نه تنها نمک زندگی نمی باشد بلکه می تواند به مرور زمان آسیب های جدی بر روابط خصوصا رابطه عاشقانه ما بگذارد. تفاوتی ندارد این دعوا و قهر کردن کوتاه مدت باشد یا بلند مدت، به هر حال این روی برگردانی از پارتنر و قهر بودن با او اثرات مخرب خود را بر جای می گذارد.

متأسفانه امروزه با گسترش روانشناسی زرد و عدم آگاهی افراد از این موضوع روابط و زندگی های عاشقانه زیادی به سمت فروپاشی حرکت کرده اند چرا که این علم شعار های تو خالی و غیر علمی روانشناسی زرد نه تنها کمکی به حل تعارضات و اختلافات رابطه نکرده است بلکه گره ها و پیچیدگی های بیشتری را به آن اضافه کرده است. آنچه که امروز در کنار هم بررسی خواهیم کرد عواملی است که منجر به اختلاف و قهر کردن در رابطه عاشقانه می شوند پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

یک حقیقت مهم درباره قهر و دعوا

می دانیم که هیچ دو انسانی وجود ندارند که از تمام جنبه های اخلاقی و شخصیتی مشابه یکدیگر باشند و شبیه ترین افراد شاید تنها ۴٠ تا ۵٠ درصد با یکدیگر اشتراکاتی داشته باشند.

بنابراین با توجه به وجود اختلافات گسترده در زمینه شخصیتی و اخلاقی میان افراد نباید انتظار داشته باشیم که هیچگاه اختلاف و دعوایی میان آن ها دیده شود و حتی می توان گفت نداشتن اختلاف است که جای بحث و سوال دارد!

اما آن چیزی که مهم است این است که افراد بتوانند تعارضات میان خود و پارتنر شان را به شکلی اصولی حل کنند و بحران قهر و دعوا را به شیوه ای درست پشت سر بگذارند.

زمانی که ما می گوییم قهر کردن و دعوا بر رابطه عاشقانه تاثیر منفی می گذارد که این قهر و دعوا ها به صورت عقده هایی حل نشده اما فراموش شده باقی بمانند و یا اینکه افراد دائما و بدون دلیل موجه قهر و دعوا کنند.

برای آنکه یک زندگی و رابطه عاشقانه خوب را شروع کنید پیشنهاد می کنم حتما در دوره زندگی عاشقانه ما شرکت کنید.

قهر در رابطه عاطفی

تعریف قهر

در علم روانشناسی قهر اینگونه تعریف شده است: قهر یک رفتار و مکانیسمی دفاعی تا شخص بتواند از احساسات، افکار، عقاید و رفتارش در مقابل دیگران دفاع کند و یک راه حل هیجانی برای حل اختلافات و مشکلات به شمار می رود که در عمل موجب آزار و اذیت فرد مقابل نیز می شود.

در حقیقت افراد زمانی متوسل به قهر می شوند که نمی توانند مشکلات خود را از راهی درست و منطقی حل کنند.

شاید برایتان جالب باشد علم روانشناسی معتقد است دسته از افراد بیش از سایرین تمایل به قهر کردن و دعوا دارند که افراد این دسته ها عبارتند از:

  • بازیگران نقش قربانی: تحقیقات ثابت کرده است افرادی که همواره خود را مظلوم و قربانی نشان می دهد بیشتر از دیگران درگیر قهر و دعوا کردن هستند تا بلکه بتوانند به خواسته های نامعقول و غیر منطقی خود برسند.
  • افراد لجباز و یکدنده: لجبازی یکی از مهم ترین دلایلی است منجر به قهر می شود چرا که افراد لجباز دائما به دنبال این هستند که حرف و عقیده خود را به کرسی بنشانند و اگر شرایط خلاف میل و علاقه آن ها شود، این افراد به قهر روی می آورند.
  • قدرت طلبان و کنترل گران: افراد قدرت طلب و کنترل گر نیز از آن دسته افرادی هستند که میزان قهر نمودن در آن ها بالا است.
  • ناتوانی در برقراری ارتباط درست: بسیاری از اوقات قهر نمودن نه از سر لجبازی است و نه از سر کینه و مظلوم نمایی و قدرت طلبی، بلکه به دلیل ناتوانی در برقراری ارتباط صحیح می باشد. در واقع این افراد نمی دانند که چطور خواسته و ناراحتی خود رابیان کنند و چطور مشکلات پیش آمده را حل کنند و به همین دلیل به قهر روی می آورند.
  • باج گیران عاطفی: افرادی که اصطلاحا باج گیر عاطفی خوانده می شوند نیز از جمله اشخاصی اند که بیشتر تمایل به دعوا و قهر دارند.

۵ دلیل قهر کردن

دلایل متعددی در ایجاد قهر و دعوا موثر هستند که در این قسمت با ۵ مورد از آن ها آشنا خواهیم شد.

  1. احساسات و ناراحتی های حل نشده

اغلب اوقات افراد فکر می کنند که قهر ها ناگهانی و به شکل طولانی شروع می شوند اما باید بگوییم که اینطور نیست بلکه اغلب اوقات علت قهر می تواند احساسات و ناراحتی های حل نشده گذشته باشد که با گذشت زمان همچون اثر دومینو موجب فوران قهر و دعوا می شود.

  1. درک نکردن و قضاوت هجولانه

یکی دیگر از علل قهر کردن افراد عدم درک و قضاوت های عجولانه شریک عاطفی آن ها می باشد.

این نکته در جلوگیری از بروز قهر اهمیت بسیار زیادی دارد که افراد سعی کنند خود را در شرایط شخص مقابل خود قرار دهند و او را درک کنند و ندانسته و عجولانه دست به قضاوت نزنند.

  1. اثبات حرف خود

بسیار پیش آمده است که هر یک از ما ها برای اثبات و به کرسی نشاندن حرف خود دست به دعوا و قهر زده ایم.

در واقع یکی از ترفند هایی که به افراد در اثبات حرف آن ها کمک می کند همین موضوع قهر کردن می باشد.

  1. اختلاف نظر

اختلاف نظر هم از دیگر عوامل مهم در ایجاد و بروز قهر و مشکل می باشد.

راهکاری که می توانیم برای این مشکل داشته باشیم این است که باید سعی کنیم بر نقاط مشترکی که با شریک عاطفیمان داریم تمرکز کنیم و یا اختلافات را به گونه ای منطقی با در نظر گرفتن عقاید و نظرات دو طرف رابطه حل کنیم.

  1. رفتار های ناراحت کننده

یکی از اصلی ترین مکانیسم هایی که هر یک از افراد دربرابر یک رفتار بد و ناراحت کننده از خود نشان می دهند، قهر است.

به عنوان مثال ما انتظار فلان رفتار را از شریک عاطفی خود نداریم اما زمانی که با آن مواجه می شویم ناراحت شده و در دفاع از خود با او قهر می کنیم.

تحقیقات نشان داده است که مهم ترین نکته در داشتن یک رابطه خوب و پایدار، داشتن شروع خوب می باشد.

قهر در رابطه عاشقانه

شروع خوب به این معنا نیست که حتما در ابتدا آبشاری از عشق و علاقه را تجربه کنیم و یا خاطراتی رویایی بسازیم، بلکه به این معنا است که با دیدی باز و شناختی کامل شریک عاطفی خود را انتخاب کنیم.

در مقاله چگونه یک رابطه عاشقانه شروع کنیم سعی کرده ایم تمام نکاتی که به شما در انتخاب پارتنر و شروع رابطه عاطفی کمک می کند را بیان کنیم، امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13468

ارتباط با آکادمی هنر فن بیان

پشتیبانی مجموعه از طریق شبکه های مجازی همه روزه در ساعات کاری آماده خدمت رسانی به شما دانش‌پذیران و مخاطبین گرامی است.
لطفا فقط در صورت ضرورت تماس حاصل کنید.