احیاء روابط عاطفی | چگونه آتش عشق را بر گردانیم
زندگی و روابط عاشقانه یکی از مهم ترین ارکان زندگی ما هستند که نیاز به پایش و مراقبت بسیار زیادی دارند بگونه ای که اگر این پایش و مراقب صورت نگیرد، مسیر این روابط به سرعت به سمت سردی و خاموشی می رود، نکته ای که وجود دارد این است که ما نباید بگذاریم که کار به آنجا برسد اما حالا که این مشکل پیش آمده است، خوب است با روش و ترفند های های احیاء روابط عاشقی آشنا شویم و آن ها را در زندگی خود به کار ببندیم.
شاید با خودتان فکر کنید که چه نیازی احیاء روابط عاطفی وجود دارد وقتی که آتش عشق در آن رابطه رو به خاموشی است؟ باید به شما بگویم که هر کس می تواند دلایلی متفاوت، منطقی و قانع کننده و حتی گاه نامعقول برای تلاش برای زنده نگه داشته یک رابطه داشته باشد. اگر می خواهید پاسخ سوالتان را دریابید و با چگونگی بازگرداندن آتش عشق به زندگی آشنا شوید ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
چرا یک رابطه رو به سردی می رود؟
سرد شدن روابط عاطفی و عاشقانه دلایل بسیار متعددی دارد که در این بخش به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
نگاهی به رابطه عاشقانه خود بیاندازید و آن را مرور کنید، از ابتدای آن را تا به الان متوجه چه تغییراتی شده اید؟
آیا احساس می کنید که هر دو طرف رابطه شور و شوق اولیه را ندارند؟
یکی از مهم ترین علل شکایت افراد از رابطه خویش بعد از مدتی، احساس سردی و کاهش علاقه از سوی شخص مقابل است.
5 مرحله رابطه عاشقانه
از لحاظ علم روانشناسی هر رابطه عاشقانه ای از پنج مرحله تشکیل شده است که این مراحل عبارتند از:
- جذابیت: این همان مرحله ای است افراد شریک عاطفی خود را بی عیب و نقص می بینند و در آن آتش شور و شوق شعله ور است.
- واقیعت: در این مرحله افراد از فانتزی ها و تخیلات خود بیرون می آیند و با چشمی باز به رابطه و شریک عاطفی خود می نگرند و واقعیت ها را در میابند.
- نا امیدی: احساساتی که در مرحله واقعیت شکل می گیرد اگر احساسات خوبی نباشند، کم کم به نا امیدی تبدیل می شود.
- پایداری: کسانی که توانسته اند مراحل گذشته را پشت سر بگذارند و شریک عاطفی خود را بپذیرند، به آسایش و آرامش بیشتری دست خواهند یافت.
- تعهد: مرحله آخر نیز پس از گذراندن مراحلی پر از چالش، مرحله تعهد نام دارد.
دو مرحله واقعیت و نا امیدی در هر رابطه عاطفی با کاهش شور و علاقه همراه است و به اصطلاح آتش عشق به سمت خاموشی می رود که در این مراحل ما نیاز به احیاء روابط عاطفی با استفاده از ترفند هایی درست و علمی داریم.
عامل دیگری که موجب سردی روابط عاشقانه می شود، برخورد ها و رفتار های نامناسبی است که طرفین رابطه با یکدیگر دارند.
گاهی اوقات این رفتار ها به قصد ناراحت کردن شریک زندگی نمی باشد بلکه به دلیل عدم داشتن سواد کافی در روابط عاشقانه می باشد.
به هر حال آنچه که برای ما اهمیت دارد این است که اگر فکر می کنید فرد مقابلتان همان شخصی است که می خواهید، باید تلاش کنید رابطه خود را در مسیر درستی هدایت کنید و با احیاء روابط عاطفی خود مانع از جدایی شوید.
مورد دیگری که موجب سردی روابط و خاموش شدن آتش عشق در زندگی می شو، مواجهه با واقعیت ها است.
افراد زیادی با عشق و شور زیادی به یکدیگر می رسند و تا مدتی با همان عشق بی پایانی که دارند به رابطه خود ادامه می دهند، اما زمانی می رسد که افراد با واقعیت های یکدیگر آشنا می شوند و به قول خودشان در این مرحله عشقشان به یکدیگر کم می شود.
چند مورد از نشانه های سرد شدن روابط
هنگامی که یک رابطه عاطفی به سردی گرایش می یابد نشانه هایی از خود بروز می دهد که شناختن این نشانه ها برای هرچه سریعتر فکر چاره ای کردن و احیاء روابط عاطفی کمک بسیار زیادی می کند.
- تمایل به تنهایی
تمایل به تنهایی نیازی است که در هر رابطه ای وجود دارد و این مهم است که ما به نیاز شریکمان به تنهایی احترام بگذاریم اما گاهی اوقات این تمایل به تنهایی بیش از حد و نگران کننده است که می تواند نشانه ای از سردی روابط باشد.
- تغییرات ناگهانی در رابطه
به طور دقیق نمی توان گفت که این تغییرات شامل چه مواردی می شود اما این تغییرات به گونه ای اند که کاملا احساس می شوند اما شما توضیحی برای این اتفاقات نخواهید داشت.
- نداشتن رابطه زناشویی
یکی دیگر از مهم ترین نشانه های سردی روابط عاطفی، نداشتن رابطه زناشویی و یا عدم میل و علاقه و کیفیت پایین آن است، که زنگ خطری جدی به شمار می آید.
- یکنواختی رابطه
مورد دیگری که نشان دهنده نیاز به احیاء روابط عاطفی دارد، یکنواخت شدن رابطه عاشقانه است. روزمرگی، تکراری شدن زندگی شرکای عاطفی، داشتن الگوی های تکراری و خسته کننده برای زندگی همگی نشان دهنده یکنواختی در رابطه می باشند.
نکته مهمی که در شناخت نشانه ها باید به آن توجه کنید تا بتوانید به درستی احیا روابط عاطفی خود را انجام دهید این است که این نشانه ها گاه در برهه ای از زمان اتفاق می افتند و گذرا است و چندان اهمیتی ندارد اما آنچه که اهمیت دارد، مدوام و طولانی بودن این نشانه و بروز چند مورد از آن ها با یکدیگر است.
راهکار های احیاء روابط عاطفی
راهکار ها و ترفند های گوناگونی برای احیاء روابط عاطفی وجود دارد که در این بخش به معرفی چند مورد از این راهکار ها خواهیم پرداخت.
■گفتوگو و مکالمه درباره رابطه
یکی از اقدامات مهم و موثر در حفظ، تداوم و تقویت روابط بدون شک صحبت کردن درباره ابعاد و موضوعات مختلف رابطه است.
البته توجه داشته باشید که این راهکار احیاء روابط عاطفی نیاز به رعایت نکاتی چون صداقت و صراحت، شنوندگی خوب، احترام به یکدیگر، فن بیان قوی، بیان نکات مثبت شریک زندگی و… دارد.
برای یادگیری و آشنایی با فن بیان با همسر و اهمیت فن بیان در زندگی مشترک بر روی کلمه لینک شده کلیک کنید.
■برنامه ریزی برای گذراندن زمان هایی با یکدیگر
وقت گذراندن اثرات مثبت زیادی بر زندگی می گذارد.
اگر احساس می کنید که نیاز به احیاء روابط عاطفی خود دارد خوب است برنامه ریزی هایی برای وقت گذرانی بیشتر با شریک عاطفیتان داشته باشید.
■به یک مشاور و روانشناس مراجعه کنید.
بدون شک مشاورین و روانشناسان تاثیر قابل توجه ای در احیاء روابط عاطفی دارند، استفاده از علم و تجربه آن ها می تواند کمک بسیار بزرگی به شما کند.
■در کلاس مشترک ثبت نام کنید.
ثبت نام در کلاس های مشترک مانند کلاس آشپزی، یادگیری فناوری، ورزش و… همگی باعث می شود شما با شریک عاطفی خود وقت بیشتری بگذرانید و محبت و صمیمت را بین خود افزایش دهید.
گرفتن هدیه، پیام های عاشقانه، مرور خاطرات و… نیز از دیگر روش های احیاء روابط عاطفی می باشند.
هر رابطه ای بعد از گذشت مدتی ممکن است دچار بحران شود و این مهم است که ما در این بحران ها جه تدابیری از خود نشان می دهیم. سردی روابط و خاموش شدن آتش عشق نیز بحرانی است که هر فردی ممکن است درگیر آن شود. ما در این مقاله سعی کردیم علل و نشانه های سرد شدن یک رابطه و راهکار های کاربردی برای احیاء روابط عاطفی را به شما دوستان عزیز معرفی کنیم. برای دریافت آموزش های بیشتر میتوانید بسته آموزشی زندگی عاشقانه را تهیه کنید.
ممنون از همراهی شما.
دیدگاهتان را بنویسید