با سلام و عرض ادب و احترام خدمت دوستان و همراهان عزیز، امروز در این مقاله قصد داریم درباره مهارت های گفت و گو نحوه بیان در خواستگاری صحبت کنیم پس با ما همراه باشید تا با این مهارت های مهم و اساسی آشنا شوید.
موضوعاتی که در ادامه مقاله امروز مورد بحث قرار خواهد گرفت، شامل موارد زیر می باشد:
■رفتار دختر در جلسه خواستگاری
■رفتار پسر در جلسه خواستگاری
■در جلسه خواستگاری چه سوالاتی بپرسیم؟
■سوالات پدر دختر در جلسه خواستگاری
■مهارت های گفتگو در خواستگاری
داشتن فن بیان قوی در جلسات خواستگاری از جمله عواملی است که تاثیر زیادی شخص مقابل می گذارد، بنابراین اگر قصد شروع یک زندگی مشترک را با شخص مورد علاقه خود دارید، خواندن این مقاله را در لیست اولویت های خود قرار دهید.
خواستگاری همراه خانواده
در ایران معمولاً خواستگاری توسط پسر و در حضور والدین هردو طرف و بهصورت جمعی انجام میشود.خواستگاری رفتن همراه خانواده یکی از رسومات خوب در بین ایرانیان است.قبل از هر چیز با خانواده خود در مورد ملاکها و معیارهای زندگیتان و ویژگیهای همسر دلخواهتان صحبت کنید.
توجه داشته باشید که در مراسم خواستگاری اهمیت زیادی دارد که حرفها و نظرات شما با خانوادهتان یکی باشد و اگر برخلاف این باشد، اعتماد و احترامها از بین خواهند رفت.باید بهخوبی ابتدا از فرهنگ خانوادگی همدیگر، باخبر و آگاه شوید.
۱۱ نکته برای فن بیان در خواستگاری
1-آمادگی و برنامه ریزی داشته باشید
قبل از حضور در جلسه خواستگاری باید بدانید قصد دارید چه چیزهایی را به زبان بیاورید. به همین دلیل در ابتدا باید خودتان را به خوبی بشناسید و بدانید که عقاید، باورها، دغدغهها و اهدافتان در زندگی چیست و چه انتظاراتی از همسر آینده خود دارید.
باید ابتدا بدانید که در زندگی خود، چه میخواهید و چه نمیخواهید. در اصطلاح با دست پر در جلسه خواستگاری حاضر شوید، ذهن آماده، جسم آماده و اطلاعات آماده.
۲.اولین دیدار در خواستگاری
در مورد زمان رسیدن به منزل شخصیه قرار است به خواستگاری او بروید، توجه کنید که زودتر از موعد به منزل میزبان نروید و به عبارتی آن ها را غافل گیر نکنید.
لازم است پوششی که برای جلسه خواستگاری انتخاب می کنید، متناسب با آن و رسمی باشد و همچنین از پوشیدن لباس های روزمره خودداری کنید.
داشتن یک لبخند طبیعی بر لب می تواند شما را خون گرم تر و چذاب تر نشان دهد البته توجه کنید که این لبخند نباید بیش از حد باشد.
۳. شروع صحبت کردن در خواستگاری
با شروع مراسم خواستگاری شما باید توجه داشته باشید که در همان ابتدای مراسم، سراغ به اصطلاح “اصل مطلب” نروید. این یکی از اصول فن بیان در خواستگاری است. بلکه طبق رسوم به مدت چند دقیقه به صحبت درباره خودتان، معرفی اعضای خانواده و نحوه آشنا شدن با همسر آینده تان بپردازید.باز کردن سر صحبت را به فردی از خانواده بسپارید که خوش صحبت است و میتوانید با خوش زبانی و شوخ طبعی بروید سر اصل مطلب!
. خودتان را معرفی کنید
شما میتوانید طوری خودتان را معرفی کنید که رضایت خانواده دختر را جلب کنید و این کاملاً به خود شما بستگی دارد. به نقاط قوت و دستاوردهای مهمی اشاره کنید که به درد ازدواج میخورد تا به شما اعتماد کنند.نحوه معرفی کردن خودتان را تمرین کنید.بارها و بارها مقابل آینه یا دوربین، این موقعیت حساس را تمرین کنید.
. ویژگی های روحی تان را نام ببرید. این که آدم آرامی هستید یا بدخلق یا آدم شادی، عصبانی.
. برنامه زندگی تان را بنویسید و درمورد آن صحبت کنید.اینکه قرار است به چه هدفی برسید و چه کاری انجام دهید.
۴. تمرین فن بیان قبل از خواستگاری
بداهه گویی را قبل از جلسه خواستگاری انجام بدید.تمرین بداهه گویی به این صورت است که روزانه سعی کنید راجع به مسائل مختلف سه الی پنج دقیقه پشت سرهم صحبت کنید.
۵. صادق باشید
از مهمترین مهارت های گفتگو در خواستگاری این است که شما باید در جلسه خواستگاری صادق باشید و بدون ابهام و پیچیدگی صحبت کنید. مطمئن باشید که صداقت و راستگویی شما بیشتر در دل فرد مقابل مینشیند. افراد بسیاری هستند که با دروغگویی زندگی خود را آغاز کرده و با برملا شدن دروغشان با شکست بدی مواجه شدهاند.
توجه داشته باشید که معیار های زیادی برای سنجش صداقت یا عدم صداقت افراد وجود دارد. یکی از این معیار ها، نشانه های صداقت در زبان بدن است که شما می توانید برای آشنایی با آن ها بر روی عبارت لینک شده ضربه بزنید.
۶. فن بیان در خواستگاری
فن بیان در خواستگاری بسیار مهم می باشد. در مراسم خواستگاری بهترین گفتار را داشته باشید و سوالات اصولی و درست را بپرسید.معمولا خانوادهها برای شناخت همدیگر و به خصوص عروس یا داماد احتمالیشان شروع به معرفی خانواده خود میکنند.
فن بیان فقط شامل مهارت های کلامی نیست. زبان بدن، هنر خوب گوش دادن، نوع رفتار شما با دیگران همگی جزء اصول فن بیان محسوب میشوند که فقط با رعایت تمامی این نکات است که میتوان گفت شما فن بیان قدرتمندی دارید.
۷. سوالات مهم خواستگاری
فکر نکنید نیازی به پرسیدن سوال نیست و تمام مسائل بعد از ازدواج قابل حل و فصل خواهد بود.حتماً لیست سوالات و جملات خواستگاری را از قبل یادداشت کنید و در صورت لزوم در جلسه خواستگاری هم نگاهی به آن بیندازید. مهمترین محورهای سوالات شما می تواند سوالاتی از این قبیل باشد:
موارد خانوادگی: پرسش هایی در مورد خانواده ایده آل ،ارتباط با خانواده ها و…
فرزندان:در مورد علاقه به داشتن فرزند،نحوه تربیت آن ها و…
مباحث مذهبی: سوالاتی در مورد درجه التزام به حلال و حرام، باورهای دینی در خانواده،باید و نبایدهای زندگی دینی
دوستان و اطرافیان: سوال در مورد رابطه با دوستان بعد از ازدواج،تا چه حدی قرار است دوستی ادامه پیدا کند و …
مسائل مالی: سوالهایی در مورد جایگاه پول نزد طرف مقابتان، برای چه چیزهایی باید هزینه شود و نشود و…
هر سوالی که فکر می کنید برای شما ارزشمند است را در کمال ادب بپرسید.
۸. بلد بودن اصول متقاعد سازی
برای این که بتوانید به خواسته خود در مراسم خواستگاری برسید، باید اصول متقاعد سازی را به خوبی بلد باشید.باید بتوانید به خوبی خانواده مقابل را متقاعد کنید.
برخی از نکات متقاعد سازی عبارتند از:
صحبت های طرف مقابل را به خوبی بشنوید.
خواسته خود را همراه با حسن جویی از طرف مقابل مطرح کنید.
با طرف مقابل صادق باشید تا حس اعتماد در او به وجود بیاید.
بدون کنایه و شفاف صحبت کنید.
۹. در جلسه خواستگاری چی بپرسیم
بهتر است سؤالات کلی در زمینه های مهم بپرسید. در مورد موضوعاتی چون مهریه، نحوه برگزاری مراسم، فرهنگ ها و رسوم، محل زندگی، شرایط زندگی دلخواه، محل زندگی دلخواه و مسائل مذهبی و …
۱۰. جملات ممنوعه
بسیاری از خانواده ها برای بالا بردن سطح و ارزش دختر و پسر خود در مراسم خواستگاری از جملات و کلماتی استفاده میکنند، که به صورت ناخودآگاه تأثیر منفی بر مخاطب میگذارد. به طور مثال:ببینیم پسرمون دخترتون رو میپسنده یا نه،کارِ خونه برای زن و کار بیرون برای مرد،دختر ما خواستگار دکتر، مهندس و وزیر داشته اما رد کرده.
لطفا احتیاط کنید چون با این صحبت ها به شعور مخاطب خود توهین میکنید و مراسم و جلسه ایی که میتوانست موفقیت آمیز باشد، شکست میخورد.
۱۱.مهربان و قاطع گفتگو کنید
با اوج احترام به شخص مقابل دیدگاه ها و خواسته هایمان را مطرح می کنیم.نبایدخجالتی باشید و در رودربایستی گیر نکنید.
رفتار دختر و پسر و فن بیان در خواستگاری
رفتار دختر در جلسه خواستگاری
با رویی گشاده و با احترام به استقبال بروند و خانواده مقابل را در جایی مناسب راهنمایی کنند.
ساده و ملایم بودن ظاهر دختر نشانه پاکدامنی و ادب او در برابر بزرگترهاست و همچنین نجابت او را نشان میدهد.
خوشرو و خوش برخورد بودن،عاقل بودن، لبخند به موقع داشتن، تیپ مناسب داشتن حسن جویی به موقع و مناسب و….
رفتار پسر در جلسه خواستگاری
صداقت در رفتار و گفتار، اضطراب شما را به شدت کاهش خواهد داد. سعی کنید بیش از حد رسمی و خشک صحبت نکنید و تا حدی راحت بنشینید و راحت صحبت کنید. سعی کنید حواستون به نگاه هایتان هم باشد.
پوششی شیک و مناسب داشته باشید،خودتان باشید.
چند راهکار ساده برای جذاب تر بودن در خواستگاری
علاوه بر مطالبی که تا به اینجای کار درباره فن بیان و مهارت گفت و گو در جلسات خواستگاری گفته شد، چند راهکار و ترفند دیگر برای جذاب تر شدن شما وجود دارد که آن ها عبارتند از:
- به محل نشستن خود توجه کنید و در نقطه ای بنشینید که بزرگ تر ها و افراد مسن در جایگاهی بالاتر از شما قرار بگیرند.
- محلی را برای نشستن انتخاب کنید که نسبت به محل نشستن همسر آینده تان نه خیلی دور باشد و نه خیلی نزدیک چراکه هر دو این حالات وجهه خوبی ندارند.
- همسر آینده خود را با احترام و حفظ حریم نگاه کنید.
- در بحث ها شرکت کنید اما متکلم وحده نباشید.
- ظرف میوه و شیرینی خود را با انواع و اقسام خوراکی ها پر نکنید.
- حریم ها را حفظ کنید و از شوخی های زیاد از حد بپرهیزید.
استرس، پاشنه آشیل خواستگاری
همانطور که می دانید استرس پاسخ طبیعی بدن ما نسبت به شرایط و موقعیت های حساس می باشد اما به دلایل مختلف گاه این استرس در برخی افراد به حدی زیاد است که می تواند کار و فعالیت او را مختلف کند.
از آنجایی که خواستگاری یکی از موقعیت های حساس و پر استرس در زندگی هر شخصی است، خوب است افراد مهارت هایی که منجر به کنترل و کاهش استرس می شود را در خود تقویت کنند.
داشتن استرس بیش از حد در جلسه خواستگاری موجب می شود شما دائما در زمان صحبت و گفت و گو مِن مِن کنید و یا حتی به حدی استرس داشته باشید که در میانه کلام، سخن خود را فراموش کنید که هیچ یک از این ها در جلسه خواستگاری اصلا جالب نیستند.
شما می توانید به منظور کنترل استرس در جلسه خواستگاری دم و بازدم عمیق اما بی سر و صدا انجام دهید و اینگونه موجبات آرام سازی را فراهم آورید.
دور ریختن تفکرات منفی حول محور جلسه خواستگاری و داشتن کنترل و غلبه بر روی آن ها راه حل دیگری است که می توان با استفاده از آن بر استرس خود غلبه کرد.
همچنین شما می توانید برای کاهش استرس خود، پیش از رفتن به جلسه خواستگاری و منزل میزبان از دمنوش های آرامش بخش و کاهنده استرس استفاده کنید.
توصیه پایانی
با یادگیری تمام مهارتها و بهکارگیری آنها در جلسات خواستگاری، به راحتی میتوانید مسیر را به سمت و سوی دلخواهتان پیش ببرید و به نتیجه دلخواهتان برسید. بنابراین با دقت مقاله را بخوانید و برای تقویت و بهبود فن بیان خود اقدام کنید.
فن بیان ما در خواستگاری میتواند سرنوشت تمامی دوران آینده ما را تحت تاثیر خودش قرار دهد چراکه با یک صحبت خوب میتوانیم به مقصود خودمان دست پیدا کنیم و بالعکس اگر فن بیان خوبی نداشته باشیم ممکن است باعث از دست دادن فرصت و مورد مناسب خودمان بشویم.
در کانال ایتا هنر فن بیان عضو شوید تا با آخرین آموزش های ما همراه شوید.
ممنون که تا پایان این مقاله با من همراه بودید
دوستتون دارم