سبد خرید 0

بررسی انواع ارتباط اجتماعی، معایب و مزایای آن

همانطور که می دانیم انواع ارتباط اجتماعی، شامل کلیه صحبت ها، گفت و گو ها، احساسات، تعاملات، ملاقات و… است که میان افراد جامعه برقرار می شود. با توجه به اینکه انسان موجودی اجتماعی است و نمی تواند به تنهایی به زندگی خود ادامه دهد، ارتباط اجتماعی یک رکن بسیار مهم و حیاتی است که نیاز است هر فردی آن را به خوبی یاد بگیرد.

روانشناسی و ارتباط اجتماعی

از نظر علم روانشناسی ارتباط اجتماعی هم می تواند در روابط بسیار سازنده و مثبت باشد و هم می تواند باعث نابودی یک رابطه شود که هر یک از این آثار به مهارت اشخاص در برقراری ارتباط اجتماعی بر می گردد.

متاسفانه امروزه در هیچ مدرسه و دانشگاهی آموزشی برای برقراری ارتباط اجتماعی سازنده داده نمی شود از این رو افراد باید خود به دنبال ارتقا روابط خویش باشند و ما نیز به همین منظور سعی کرده ایم با آموزش ها و مقالاتی که در اختیارتان قرار می دهیم این مسیر را برایتان هموار کنیم.

امروزه از نظر علم روانشناسی یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که انسان با آن دست و پنجه نرم می کند تنهایی است که یکی از مهم ترین علل این تنهایی همان ناتوانی در برقراری انواع ارتباط اجتماعی صحیح است.

جالب است بدانید که روانشناسی ارتباط اجتماعی یکی از شاخه های علم روانشناسی است که روابط بین فردی و اجتماعی را به منظور یافتن نقاط مثبت و منفی آن مورد بررسی قرار می دهد و راهکار های لازم برای ارتقا ارتباط اجتماعی ارائه می دهد.

انواع ارتباط اجتماعی

انواع ارتباط اجتماعی

به طور کلی انواع ارتباط اجتماعی به ۴ دسته مهم تقسیم می شود که در این قسمت بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

١. ارتباط بین المللی و جهانی

در مقاله قبلی دانستیم که ارتباط اجتماعی تنها محدود به گفت و گو ها و تعاملات حضوری و رو در رو نمی باشد بلکه شبکه های اجتماعی نیز خود صورتی از ارتباط اجتماعی اند. ارتباط اجتماعی جهانی یکی از گسترده ترین انواع روابط اجتماعی است که قدمتی از گذشته های دور تا به اکنون دارد.

تلگراف، ارسال نامه، اینستاگرام، تلگرام، توییتر و… همگی بخشی از ارتباط اجتماعی جهانی اند که می توان گفت در دسترس همه اند و به راحتی می توان از آن ها استفاده نمود. جالب است بدانید که پرنده های نامه رسان نیز در زمان خود ابزاری برای برقراری ارتباط اجتماعی با مردمان دیگر سرزمین ها بوده اند.

٢. ارتباط وابسته یا معطوف به هدف

همانطور که از نام این نوع ارتباط اجتماعی مشخص است، ارتباط معطوف به هدف ارتباطی است که به دلیل رسیدن به هدف خاصی میان افراد برقرار می شود. به عنوان مثال مصاحبه کاری یک ارتباط اجتماعی معطوف به هدف است که هر دو طرف مصاحبه منظوری از برقراری این نوع ارتباط اجتماعی دارند.

٣. ارتباط بازتابی

نوع دیگری از ارتباط اجتماعی، ارتباط بازتابی نام دارد که دقیقا در مقابل ارتباط معطوف به هدف قرار میگیرد. در ارتباط بازتابی ما دیگر به دنبال برقراری ارتباط اجتماعی با هدفی خاص نیستیم بلکه در این نوع ارتباط ما به دلیل واکنشی که یک شخص از خود نشان داده است، اقدام به برقراری ارتباط اجتماعی بازتابی می کنیم.

در واقع ارتباط اجتماعی بازتابی به شدت وابسته به واکنش و ارتباطی است که شخص مقابل با شما برقرار می کند. ارتباط اجتماعی بازتابی می تواند صحبت های روزمره با یک دوست، گفت و گو با شخصی دیگر در تاکسی و مطب و… باشد.

البته توجه کنید اینکه این نوع ارتباط اجتماعی وابسته به دیگران است به این معنا نیست که دیگر نیازی به یادگیری مهارت های برقراری ارتباط اجتماعی نداریم!

۴. ارتباط مستقیم

ارتباط مستقیم در واقع ارتباط اجتماعی فرد به فردی است که بدون هیچ واسطه ای برقرار می شود. این نوع رابطه صرفا به ارتباطات رو در رو گفته نمی شود بلکه ارتباطات بدون واسطه در فضای مجازی و شبکات اجتماعی نیز ارتباط مستقیم نامیده می شود.

 

انواع ارتباطات اجتماعی

۴ تکنیک فوق العاده برای تقویت ارتباط اجتماعی

امروزه روش ها و تکنیک های بسیار زیادی برای تقویت انواع ارتباط اجتماعی وجود دارد، ما در این قسمت از مقاله به معرفی ۴ تکنیک فوق العاده برای تقویت ارتباط اجتماعی خواهیم پرداخت.

  • خودداری از پاسخ های بسیار کوتاه یا بسیار بلند

یکی از مهم ترین نکاتی که در ارتباط اجتماعی باید به آن دقت کرد پرهیز از پاسخ های کوتاه و یا بسیار بلند است که رعایت این نکته نشان دهنده احترام به شخص مقابل است.

  • برقراری ارتباط چشمی

ارتباط چشمی نیز یکی دیگر از نکاتی است که رعایت آن می تواند باعث ارتقا و تقویت ارتباط اجتماعی شود.

  • زبان بدن خوب

زبان بدن خوب به تنهایی می تواند بخش زیادی از مفاهیم را منتقل کند. بنابراین از زبان بدن غافل نشوید.

  • اعتماد به نفس بالا

هرچه شما اعتماد به نفس بالاتری داشته‌ باشید بدون شک در انواع ارتباطات اجتماعی خود بسیار موفق تر از دیگران عمل خواهید کرد.

ارتباط اجتماعی

مزایای ارتباط اجتماعی

ارتباط اجتماعی یک جنبه مهم و اساسی در زندگی است، در این قسمت از مقاله به بررسی مزایای انواع ارتباط اجتماعی در حوزه سلامت روانی، روابط انسانی، موفقیت فردی و افزایش اعتماد به نفس خواهیم پرداخت.

١. ارتباط اجتماعی و سلامت روانی

ارتباط اجتماعی و تاثیرات مثبت آن می تواند باعث کاهش استرس، افزایش آرامش روانی فرد و کاهش افسردگی شود و بدین ترتیب سطح سلامت روانی را افزایش دهد.

٢. موفقیت های فردی

از آنجایی که ارتباط اجتماعی قوی تاثیرات مثبتی بر روابط حرفه ای دارد موجب ایجاد فرصت های شگفت انگیز و رقم خوردن موفقیت های فردی زیادی می شود.

٣. بهبود روابط انسانی

بررسی ها نشان داده است ارتباط اجتماعی نقش مهمی در بهبود و ارتقا روابط انسانی دارد به طوری که هرچه شخصی روابط اجتماعی بالاتری داشته باشد اغلب روابط انسانی بهتری نیز خواهد داشت.

۴. افزایش اعتماد به نفس

زمانی که شما فردی با ارتباط اجتماعی قوی باشید و بین اطرافیان خود شخصی شناخته شده و محبوب به شمار روید بدون شک اعتماد به نفستان افزایش خواهد یافت.

۵. آشنایی با افراد جدید

دیگر فایده ارتباط اجتماعی قوی که می توان به آن اشاره کرد آشنایی با افراد جدید و تازه است که این فرصت را برای شما فراهم می کند تا بتوانید از تجربیات آن ها استفاده کنید.

۶. حمایت اجتماعی

هنگامی که شما فردی با ارتباط اجتماعی قوی باشید، به دلیل روابط متعددی که با افراد مختلف دارید در واقع در حال سرمایه گذاری بر روی یک مسئله مهم به نام حمایت اجتماعی هستید.

همانطور که ارتباط اجتماعی قوی نکات مثبت بسیار زیادی دارد، جنبه های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث بهبود کیفیت روابط می شود، عدم توانایی در ارتباط اجتماعی خوب معایبی دارد که در این قسمت به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

معایب ناتوانی در برقراری ارتباط اجتماعی

١. کم انگیزه شدن برای حضور در جمع

هنگامی که شما توانایی پایینی در برقراری انواع ارتباط اجتماعی موثر داشته باشید، دوستان کمتری خواهید داشت و در واقع بلد نخواهید بود چطور با دیگران به درستی ارتباط برقرار کنید.

به همین دلیل شما کم کم انگیزه خود را برای حضور در جمع از دست می دهید و کمتر در جامعه حضور خواهید یافت.

٢. افسردگی

انسان هایی که در روابط خود اعم از اجتماعی، دوستانه، شخصی و… ارتباط اجتماعی ضعیفی دارند به تدریج به انسان هایی تنها تبدیل می شوند. این افراد به دلیل تنهایی طولانی مدت به شدت مستعد ابتلا به افسردگی هستند.

٣. نادیده گرفته شدن توسط دیگران

زمانی که شما گوشه گیر باشید و با افراد زیادی رابطه نداشته باشید یا به عبارتی ارتباط اجتماعی ضعیف داشته باشید به مرور زمان توسط دیگران نادیده گرفته می شوید.

۴. خود درگیری و سرزنش مداوم خود

به دلیل آن که ارتباط اجتماعی قوی با دیگران ندارید، رابطه هایی با مدت کوتاه خواهید داشت و یا آنکه پیدا کردن دوست جدید برایتان بسیار سخت خواهد بود.

موارد بالا موجب می شود شما خود را مقصر این رابطه های نصفه و نیمه بدانید و به همین دلیل مدام خود را سرزنش خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13113

ارتباط با هنر فن بیان

پشتیبانی مجموعه از طریق شبکه های مجازی همه روزه در ساعت کاری آماده خدمت رسانی به شما مشتریان و مخاطبان گرامی است.
لطفا فقط در صورت ضرورت تماس حاصل کنید.