سبد خرید 0

4 تکنیک احوال پرسی در سال جدید

احوال پرسی کردن بخش مهمی از مکالماتی است که ما به صورت روزانه با افراد مختلف داریم باید به شما بگوییم که شاید در نگاه اول احوال پرسی کردن کار ساده و آسانی بنظر برسد اما اینطور که فکر می کنید نیست!

احوال پرسی کردن بخش مهمی از ارتباط ما با دیگران را شکل می دهد که می تواند آثار قابل توجهی را با خود به همراه داشته باشد. با ما همراه باشید تا با اهمیت خوب احوال پرسی کردن و ترفند های آن آشنا شویم.

احوال پرسی چیست و اهمیت آن

از فلانی خوشم نمی آید طوری به آدم سلام می کند که انگار ارث پدرش را بالا کشیده ایم! فلانی واقعا آدم خوب و شریفی است، طوری حالت را می پرسد و سلام علیک می کند که اصلا روز آدم ساخته می شود!

مفهوم هر دو جمله بالا را در غالب کلمات و جملاتی دیگر بارها و بارها از زبان افراد زیادی شنیده ایم. چه چیزی باعث این تفاوت ها می شود؟

احوال پرسی کردن قسمتی از آداب معاشرت و ارتباطات انسانی است که در عین سادگی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که داشتن احوال پرسی خوب و اصولی در یک گفت و گو به ادامه آن گفت و گو و حفظ و نگهداری رابطه کمک می کند.

زمانی که شما با شخص مقابلتان گفت و گویی شیرین و جذاب داشته باشید بدون شک این فکر را در ذهن مخاطبتان می کارید که آن شخص و رابطه میان شما از اهمیت بالایی برخوردار است و در واقع شما عمق و اهمیت آن رابطه را به نمایش می گذارید.

همین خوب احوال پرسی کردن است که باعث می شود در نگاه و برخورد اول ما از یک شخص خوشمان بیاید و یا در همان برخورد از داشتن ملاقات های بعدی با آن شخص صرف نظر کنیم.
رابطه فن بیان و احوال پرسی

رابطه میان فن بیان و احوال پرسی

به جرئت می توان گفت فن بیان یک رکن اصلی و اساسی در هر گونه ارتباط اعم از دوستانه، کاری، شخصی و… به شمار می رود، بنابراین قطعا میان احوال پرسی و فن بیان رابطه ای بسیار نزدیک و تنگاتنگ وجود دارد.

داشتن فن بیان قوی به ما کمک می کند تا با یک احوال پرسی خوب و دلپذیر تصویر خوبی از خود در ذهن دیگران ثبت کنیم.

سه جزء مهم از فن بیان که تاثیر به سزایی در شیوه احوال پرسی ما دارند عبارتند از:

لحن

لحن صدا همان آهنگ و احساسی است که صدای ما درون خود دارد و انواع مختلفی اعم از پرسشی، خبری، خشن، تحقیر آمیز و… دارد. احساسی که شما با لحن خودتان در زمان احوال پرسی به مخاطب خود منتقل می کنید بیانگر آن است که شما چه احساسی نسبت به حال و احوال گفت و گو با آن شخص دارید.

گاهی افراد به دلیل عدم کنترل مناسب بر لحن خود هم دیگران را دچار سوءتفاهم می کنند و هم خود را به دردسر می اندازند. این افراد به دلیل لحن اشتباهی که دارند، موجب شکل گیری احساسی اشتباه در مخاطبشان می شوند که گاه این اشتباهات مشکلاتی را به بار می آورند.

کیفیت صدا

مطمئنا همه ما با افرادی که صدای پر قدرت و پر انرژی دارند، برخورد داشته ایم و حس خوب سرحالی و شادابی را از آن ها دریافت کرده ایم. کیفیت صدا به انرژی، قدرت و قوت صدای فرد صحبت کننده بستگی زیادی دارد.

هنگامی که صدای شخص گوینده قوت، انرژی و قدرت بالایی در زمان احوال پرسی داشته باشد، حس شیرین و دلپذیری را به مخاطب خود القا می کند اما اگر صدای شخص گوینده در زمان احوال پرسی ضعیف و نارسا باشد، شخص مقابل حس خوبی نخواهد داشت و حتی گاه احساس مزاحمت به او دست خواهد داد.

البته توجه کنید صدای پرقدرت و پرانرژی به معنای داد و فریاد کردن به هنگام حرف زدن نمی باشد.

دایره لغات

داشتن دایره لغت وسیع و گسترده نشان دهنده مهارت های وسیع کلامی و گفتاری است. استفاده از کلمات زیبا و دلنشین و به کار نبردن یک سری کلمات همیشگی و روزمره باعث انتقال حس خوب در زمان احوال پرسی به دیگران می شود.

بیشتر بخوانید: اصول سخنوری و فن بیان قوی

احوال پرسی

تکنیک های احوال پرسی خوب

احوال پرسی مقدمه ای بر شروع یک ارتباط است، پس چه خوب است با رعایت اصول و تکنیک های احوال پرسی، شروع خوبی برای یک ارتباط داشته باشیم.

  • تاثیر گذاری و انتقال حس خوب

مهم است که در شروع یک احوال پرسی با رویی خوش و خندان با مخاطبان ارتباط برقرار کنیم و به او احساس مهم و عزیز بودن القا کنیم. این رفتار درنهایت به عمیق تر و نزدیک تر شدن رابطه مان با آن شخص کمک میکند.

  • از فرد مقابلتان تعریف کنید.

از معجزه تعریف و تمجید در زمان احوال پرسی غافل نشوید. هنگام احوال پرسی حتما ویژگی های فرد مقابلتان را مورد تمجید و تحسین قرار دهید.

حتما به مخاطبتان حس ارزشمندی بدهید و به او بگویید که چقدر زیبا است، چقدر لباس، کیف، رنگ مو، کفش و… که دارد شیک و جذاب است. تعریف و تمجید از دیگران نه تنها باعث ساخته شدن روز آن ها می شود بلکه به کیفیت و دوام رابطه نیز کمک زیادی می کند.

  • بازگو کردن خاطرات خوش مشترک

یکی از جذاب ترین و موثرترین ترفندها در احوال پرسی، به یاد آوردن خاطرات خوش گذشته است.

رعایت این مورد باعث ایجاد احساس خوشحالی و خرسندی در هر دو طرف گفت و گو می شود و همچنین نشان می دهد این رابطه و فرد مقابلمان تا چه اندازه برای ما عزیز و دوست داشتنی هستند که ما این خاطره را از او به یاد داشته ایم.

  • نشان دهید که حرفی برای گفتن دارید.

زمانی که فردی با شما احوال پرسی می کند، فقط نمی خواهد که بداند حال شما چطور است، بلکه او می خواهد گفت و گویی را با شما آغاز کند، بنابراین شما هم نباید فقط به سوالات پاسخ دهید بلکه باید درباره موضوعات مختلف صحبت کنید و نشان دهید که شما هم برای ادامه این گفت و گو تمایل دارید.

ممنون از وقتی که برای خواندن این مقاله صرف کردید.

به امید دیدار مجدد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://mjrajaei.ir/?p=13176

ارتباط با هنر فن بیان

پشتیبانی مجموعه از طریق شبکه های مجازی همه روزه در ساعت کاری آماده خدمت رسانی به شما مشتریان و مخاطبان گرامی است.
لطفا فقط در صورت ضرورت تماس حاصل کنید.