شخصیت شناسی کلید دوام رابطه | ۴ راهکار موثر
شخصیت شناسی پارتنر و راهکار های موثر برای شناسایی شخصیت شریک عاطفیمان، موضوعی که امروز به بررسی آن خواهیم پرداخت. شخصیت شناسی پارتنر و شریک عاطفیمان یکی از نکات مهم در روابط عاشقانه است که عمل به آن می تواند تاثیرات شگفت انگیزی بر رابطه ما بگذارد. شخصیت شناسی پارتنر این امکان را در رابطه عاطفی به ما می دهد تا ما با شناخت شریک عاطفی خود بتوانیم او را بهتر درک کنیم و از انجام رفتار هایی که منجر به ناراحتی او می شود، خودداری کنیم و در نهایت موجب تداوم، استحکام و عشق و محبت بیشتر در رابطه عاشقانه خود شویم.
توجه کنید که در مسئله شخصیت شناسی پارتنر فرقی نمی کند که شما در ابتدا آن رابطه باشید یا چند سالی را با پارتنر خود گذرانده باشید، بدون شک در هر موقعیتی که باشید شما نیاز دارید ابعاد شخصیتی شریک خود را بشناسید و نسبت به آن ها آگاه باشید.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دغدغه داشتن یک رابطه امن، عاشقانه و با دوام را دارید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم.
چرا باید شریک خود را بشناسیم
پاسخ این سوال بسیار واضح و شفاف است اما با این حال افرادی هستند که با وجود این شفافیت، چشم خود را بر واقعیت ها می بندند و اصطلاحا بی گدار به آب می زنند.
تمام روانشناسان و مشاوران حوزه ازدواج و رابطه بر این معتقد اند که خوشبختی درون یک رابطه به طرفین آن رابطه بستگی دارد.
یکی از مهم ترین دغدغه ها
یکی از مواردی که سهم بزرگی در خوشبختی در رابطه دارد، شخصیت شناسی پارتنر و شریک عاطفی خود می باشد. شخصیت شناسی به شما کمک می کند تا با دید باز تر و آگاهی بیشتری شریک عاطفی خود را انتخاب کنید و این گونه زندگی خود را سرشار از عشق و محبت، آرام، بی دغدغه و… کنید.
توجه کنید که انتخاب یک پارتنر و شریک عاطفی مناسب نه تنها اثرات مثبت بر زندگی مشترک شما می گذارد بلکه تنش ها و مشکلات کمتری نیز برای فرزندان و نوادگانمان به ارث گذاشته می شود.
شخصیت شناسی و پارامتر های آن
خوشبختانه برای شناخت ابعاد شخصیتی شریک عاطفیمان پارامتر ها و فاکتور هایی وجود دارد که با توجه به آن ها می توان تا حد خوبی از پارتنر خود شناخت پیدا کرد.
پارامتر های شخصیت شناسی بسیار متنوع اند اما مهم ترین آن ها عبارتند از:
■مسائل اعتقادی
هر چه شما و شریک رابطه عاطفیتان از لحاظ مسائل اعتقادی و مذهبی به یکدیگر نزدیک تر باشید، اختلافات و مشکلات کمتری بر سر موضوعات مربوطه به این مسائل خواهند داشت و در نتیجه زندگی راحت تر و آرام تری را تجربه خواهند کرد.
همچنین افرادی که دارای عقاید نزدیک بهم هستند در مسئله تربیت فرزند نیز مشکلات کمتری دارند.
■تناسب خانوادگی و هم کف بودن طرفین
شاید با خود فکر کنید که من با پاتنر خود می خواهم زندگی کنم نه خانواده او اما باید بگوییم یکی از مهم ترین نکاتی که در انتخاب پارتنر باید به آن توجه داشت، تناسب خانواده ها با یکدیگر است.
این تناسب می بایست در تمام ابعاد اعم از نگرش، تربیت خانواده، سطح اقتصادی – اجتماعی، آداب و رسومات و… باشد.
■فهم و شعور
پارامتر دیگری که در شخصیت شناسی پاتنر باید آن را مدنظر گرفت میزان فهم، درک و شعور فرد مقابل است.
منظور از فهم و شعور این است که شخص مقابل به بلوغ عقلی رسیده باشد و بداند در هر موقعیتی چگونه رفتار کند.
■سلامت جسمانی و روانی
در بحث شخصیت شناسی سلامت جسمانی و روانی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
برخورداری از سلامت جسمانی و روانی به سلامت و آرامش زندگی و رابطه عاشقانه ما کمک زیادی می کند.
■حسن خلق و خوش اخلاقی
نکته و کلید اصلی در زندگی عاطفی مشترک حسن خلق و خوش اخلاقی است.
توجه کنید که خوش اخلاقی تنها به این معنا نیست که فرد رفتار خوبی داشته باشد بلکه علاوه بر اخلاق خوش می بایست نشاط، صمیمیت، با صفا و… داشته باشد.
راهکار های موثر در شخصیت شناسی
پیش از این با پارامتر های شخصیت شناسی آشنا شدیم، حال می خواهیم چند راهکار مناسب برای شخصیت شناسی به شما معرفی کنیم تا بتوانید راحت تر شریک عاطفی خود را بشناسید.
- خودشناسی
شاید برایتان جالب باشد، خودشناسی یکی از راهکار ها مهم در شخصیت شناسی پارتنر است.
زمانی که شما شناخت کافی از خود داشته باشید، می دانید دقیقا چه فردی با چه تایپ شخصیتی مناسب شما می باشد.
همچنین با خود شناسی شما به ابعاد مختلف شخصیت خود آگاه باشید و تمام خواسته ها و انتظارات خود از یک رابطه عاطفی را بدانید، بدون شک راحت تر می توانید شریکی را برگزینید که از لحاظ شخصیتی به شما نزدیک باشد.
- تعامل در موقعیت های مختلف
طبیعی است که افراد در موقعیت های مختلف، رفتار های مختلفی از خود نشان می دهند.
تعامل در موقعیت های مختلف به این معنی است که شریک عاطفی شما بتواند در این موقعیت ها شما را همراهی کند و با شما هماهنگ باشد.
زمانی که شما در موقعیت های مختلف با پارتنر خود قرار می گیرید بهتر می توانید این نکات را درک کنید و چند پله از شخصیت شناسی پارتنر را پشت سر بگذارید.
- توانایی درک، ارتباط و گفتگو
یک ارتباط موثر و توانایی درک و گفتگو یکی از ویژگی های مهمی است که می تواند تاثیرات مهمی بر رابطه بگذارد.
توجه به این توانایی ها و بررسی آن ها راهکار دیگری در شخصیت شناسی پارتنر است.
- چگونگی حل مشکلات و اختلافات
یک راهکار دیگری که به شما در شخصیت شناسی پارتنرتان کمک زیادی می کند، توجه به چگونگی حل مشکلات و تعارض ها در رابطه او در واقع کنترل تنش ها است.
برای آشنایی با مدیریت تعارض ها و چگونگی حل اختلافات بر روی کلمه لینک شده ضربه بزنید.
نکته
دقت کنید درست است که نزدیک بودن ویژگی های شخصیتی افراد به یکدیگر به خصوص در رابطه عاشقانه به استحکام و دوام آن رابطه کمک زیادی می کند اما در نظر داشته باشید که این قانون بیشتر درمورد ویژگی های اصلی شخصیتی صدق می کند و نه همه ویژگی ها.
می دانیم که هیچ دو انسانی وجود ندارد که از هر بعد شخصیتی شبیه به هم باشد بلکه همیشه تفاوت هایی وجود دارد و همین تفاوت ها است که زندگی را شیرین تر می کند بنابراین ما مباید به دنبال کسی باشیم که تماما شبیه به ما باشد.
آنچه که در شخصیت شناسی پارتنر مهم است اول شباهت ویژگی های اساسی و دوم نحوه برخورد با تفاوت ها و مدیریت آن ها است.
نتیجه
آنچه که در یک رابطه عاشقانه از اهمیت بالایی برخوردار است، شناخت دقیق شخصیت پارتنر و شریک عاطفیمان است.
با راهکار ها و پارامتر هایی که در این مقاله ارائه داده شد، شما می توانید به شناخت خوبی از شریک خود برسید و اینگونه به حفظ و تدوام رابطه عاطفیتان کمک کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
برای دریافت بسته آموزشی زندگی عاشقانه میتوانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.
ممنون از همراهی شما.
دیدگاهتان را بنویسید