رابطه پایدار خواسته ای است که هر زوجی در آرزوی رسیدن به آن است. رابطه پایدار یک افسانه و رویا نیست بلکه هر یک از ما با رعایت نکات و اصولی می توانیم به این موفقیت دست یابیم.
متاسفانه امروزه به دلیل انتشار بی حد و اندازه روانشناسی زرد و استفاده افراد از منابع غیر معتبر روانشناسی بسیاری از روابط عاطفی آسیب های جبران ناپذیری دیده اند.
مهم است بدانید که برای رسیدن به یک رابطه پایدار علاوه بر آنکه ما باید تلاش کنیم تا آن رابطه پایدار و خوب را بسازیم بلکه باید از منابع و افراد معتبری در این زمینه کمک بگیریم.
موضوعی که امروز در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت آشنایی با نکات طلایی برای رسیدن به رابطه پایدار و چگونگی مدیریت هیجانات و تنش ها به صورت درست و اصولی است.
باور های اشتباه، پاشنه آشیل روابط!
همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد ترویج روانشاسی زرد در میان افراد جامعه موجب آسیب های زیادی بر روابط و انسان ها شده است.
روانشاسی زرد به دنبال راه حل هایی سریع برای از بین بردن مسائل و مشکلات به قیمتی است اما غافل از اینکه حل مسائل و مشکلات یک رابطه عاطفی کار یک روز و چند ساعت نیست بلکه نیاز به صرف زمان و تلاش توسط طرفین رابطه است.
متاسفانه باور های غلط بسیاری در روابط عاشقانه ایجاد شده است که یکی از علل آن چیزی جزء روانشاسی زرد نمی باشد.
خوب است بدانیم که ما برای رسیدن به یک رابطه پایدار باید از نکات و دستورات روانشناسی علمی و اصولی پیروی کنیم و کور کورانه در مسیر روانشناسی زرد حرکت نکنیم.
چند باور غلط در روابط عاشقانه
- عشق، باز کننده تمام گره ها
یکی از باور های غلط و به شدت آسیب زننده در روابط، باور به مشکل گشا بودن عشق است.
فراموش نکنید که عشق به شما انگیزه و توانایی بیشتر برای حل مشکلات را می دهد اما خود به تنهایی بی هیچ تلاشی از سوی شما، دردی را دوا نمی کند.
- در رابطه عاطفی باید همیشه من را حمایت کنی!
بله درست است که در یک رابطه عاشقانه ما از شریک عاطفی و پارتنر خود انتظار داریم که حامی ما باشد و حمایتمان کند، اما این حمایت به چه معناست؟
آیا به معنای تایید همه جانبه در هر شرایطی است؟
آیا به این معنا است که برای هر چیز و کوچک بزرگی او باید به کمکمان بیاید؟
فراموش نکنید در یک رابطه پایدار حامی بودن پارتنر به معنای حمایت بی قید و شرط او نیست بلکه به این معنا است که شریک عاطفی در لحظات سخت، دشوار، مهم و تعیین کننده در زندگی کنار ما است و موجب دلگرمی ما می شود.
- عشق می تواند افراد را تغییر دهد.
برخی گمان می کنند می توانند با تغییر شریک عاطفی به یک رابطه پایدار برسند.
این باور به شدت غلط و سمی است چرا که ورود به یک رابطه با امید تغییر شخص مقابل اشتباهی بیش نیست.
فراموش نکنید که عادت ها همچون سکه به راحتی وارد قلک وجودی ما می شوند اما به سختی از آن خارج می شوند، پس به یاد داشته باشید که عشق ابزاری برای تغییر افراد نیست.
- اگر واقعا عاشق باشید، از یکدیگر دلخور نمی شوید!
بر خلاف این باور اشتباه، در یک رابطه پایدار صحبت کردن درباره مسائل ناراحت کننده و انتقاد درست و سازنده به پارتنر خود نه تنها به قهر و جدایی منجر نمی شود، بلکه به صمیمیت و دوام بیشتر رابطه شما می انجامد.
چگونگی مدیریت هیجانات و تنش های رابطه
یکی از سوالات مهمی که افراد در مسیر رسیدن به رابطه پایدار می پرسند، چگونگی مدیریت هیجانات است.
مدیریت درست هیجانات و تنش ها در رابطه عاطفی باعث می شود شما و شریکتان به سادگی هرچه تمام تر دست انداز های موجود در این مسیر را پشت سر بگذارید.
رفتار ها و واکنش های غیر منطقی به مسائل و تنش های ایجاد شده در رابطه نه تنها به حل تعارضات و مشکلات کمکی نمی کند بلکه باعث شعله ور تر شدن آتش آن می شود.
مدیریت هیجانات مهارتی است که منجر به حل آگاهانه، هوشمندانه و منطقی تنش ها می شود و گامی بلند به سمت رابطه پایدار به شمار می آید.
عدم مدیریت هیجانات تبعاتی سخت و سنگین چون تلخ شدن لحظات شیرین، دلگیر شدن شریک عاطفی، ایجاد شکاف و مشکل در رابطه عاشقانه، احساس مکرر پشیمانی، سرخوردگی و ندامت و… دارد.
به همین دلیل مدیریت هیجانات نه تنها کمکی برای رسیدن به رابطه پایدار است، بلکه از پیش آمدن عواقب و تبعات گفته شده جلوگیری می کند.
راهکار های مدیریت هیجان و تنش عبارت است از:
- یادداشت احساسات
نوشتن احساساتی که به ما دست می دهد، تیری همراه با دو نشانه است که یکی از آن ها تخلیه احساسات و آرامش است و دیگری فرصتی برای پیدا کردن راه حل برای مشکل پیش آمده می باشد.
- هیجانات خود را بروز دهید.
عدم ابراز هیجانات و احساسات موجب می شود شما در دریایی از تنش ها، احساسات و هیجانات غرق شوید و در نهایت برای مسئله ای کوچک، واکنشی بزرگ از خود نشان دهید.
فراموش نکنید که ابراز هیجانات نیز باید به شکل درست و منطقی باشد تا به رابطه پایدار شما آسیب نزند.
- گفتگو کنید.
گفتگو با شریک عاطفیتان درباره تنش پیش آمده ترفندی مفید و کاربردی است که می تواند به پایداری رابطه شما کمک زیادی کند.
اضطراب رابطه و راه های غلبه بر آن
یکی از تنش ها و هیجانات مهمی که در هر رابطه ای ممکن است پیش بیاید، اضطراب است.
اضطراب در رابطه تنشی است که با پشت سر گذاشتن آن می توان به درجاتی از یک رابطه پایدار رسید.
عللی که موجب اضطراب رابطه می شود بسیار زیاد است اما مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می باشد:
■عزت نفس پایین
■تجریبات گذشته
■وابستگی زیاد
■بی اعتمادی
■ترس از ترد شدن
■احساسات و فکر های منفی
■و…
به یاد داشته باشید که برطرف نکردن این مشکل می تواند صدمات جبران ناپذیری نه تنها بر رابطه بلکه بر روح و روان خودتان بزند.
راهکار های غلبه بر اضطراب رابطه شامل آگاهی از مشکل خود، به چالش کشیدن خود، تمرینات ذهن آگاهی، درمیان گذاشتن احساسات خود با شریک عاطفی، کمک گرفتن از مشاوران و… است.
حسادت در رابطه و مقابله با آن
دیگر هیجان و تنشی که هر فردی ممکن است در طول رابطه خود با آن رو به رو شود، حسادت است.
حسادت ناشی از کمبود اعتماد به نفس، ترس، احساس شک به خود و… می باشد.
برای مدیریت و مقابله با حسادت می توان از راهکار های زیر استفاده نمود:
1.بیان حس و نگرانی خود به پارتنرتان
2.ریشه یابی حسادت
3.صبحت با یک درمانگر
4.برای اعتماد بیشتر در رابطه خود تلاش کنید.
5.به خودتان عشق بورزید.
به یاد داشته باشید یک رابطه پایدار به این معنی نیست که در آن هیچگونه تنش و اختلافی وجود نداشته باشد بلکه در رابطه پایدار نیز این تنش ها وجود دارد اما آنچه که در این روابط دیده می شود، برخورد صحیح با مشکلات و مدیریت هیجانات است.
اگر به دنبال ساخت یک زندگی رویایی و عاشقانه هستید، پیشنهاد می شود حتما بسته آموزشی زندگی عاشقانه را تهیه کنید.
ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.