مهارت گفت و گو با پارتنر شاید در ابتدا بسیار ساده و حتی کم اهمیت به نظر برسد اما اینطور نیست، چرا که ما بسیاری از مفاهیم و احساسات را به وسیله همین گفت و گو کردن به دیگران منتقل می کنیم. در مقالات گذشته درباره مسائلی چون چگونگی شروع رابطه عاطفی، نکات کلیدی دیت اول و… صحبت کردیم.
امروز در این مقاله قصد داریم درباره چگونگی گفت و گو و مهارت گفت و گو با پارتنر صحبت کنیم. اگر به تازگی رابطه ای شروع کرده اید، اگر می خواهید رابطه شما دوام داشته باشد، اگر می خواهید کمترین سوء تفاهم در رابطه عاطفیتان داشته باشید، این مقاله برای شما است.
اهمیت یادگیری مهارت گفت و گو با پارتنر
رابطه و زندگی عاطفی ما مسئله مهمی است که همواره نیاز به مراقبت و پایش دارد. یکی از مهم ترین مراقبت هایی که نسبت به رابطه عاطفی می بایست انجام داد، یادگیری مهارت گفت و گو با پارتنر است.
یادگیری مهارت گفت و گو با پارتنر در شرایط های مختلف می تواند تاثیرات مثبتی بر رابطه عاطفی ما بگذارد و موجب صمیمیت و ارتباطی موثر شود که در آن افکار، احساسات و نیازهای خود را به اشتراک می گذاریم و هچنین احساسات، نیازها و افکار پارتنرمان را نیز درک می کنیم.
همچنین گفت و گو با پارتنر به صورت اصولی و صحیح این امکان را به ما می دهد تا از نیازها، عواطف، احساسات، ترس ها، آرزوها، زخم ها و… شریک عاطفیمان بیشتر و بهتر آگاه شویم. دیگر علت اهمیت یادگیری مهارت گفت و گو با پارتنر این است که یک گفت و گوی سازنده و مفید به شما کمک می کند با همفکری یکدیگر برای مسائل مختلف بهترین راه حل ها را پیدا کنید.
تکنیک و مهارت گفت و گو با پارتنر
در این بخش به معرفی و بررسی روش هایی خواهیم پرداخت که باعث افزایش مهارت ما در گفت و گو با پارتنر می شود.
باید به یاد داشته باشیم که خوب صحبت کردن مهارتی است که می تواند تاثیرات شگفت انگیزی بر رابطه ما بگذارد، پس از هیچ تلاشی برای یادگیری مهارت گفت و گو با پارتنرتان دریغ نکنید.
- فن بیان
شاید ساده و ابتدایی به نظر برسد اما یکی از مهم ترین نکاتی که به ما در گفت و گو با پارتنرمان کمک زیادی می کند، داشتن فن بیان قوی است. فن بیان قوی به شما این امکان را می دهد که بهتر و موثرتر سخن بگویید و شریک عاطفیتان کمتر دچار سوء تفاهم شود.
به همین منظور شما می توانید در وبینار آموزش فن بیان صحیح با همسر شرکت کنید.
- ارتباط چشمی
برقراری ارتباط چشمی حین گفت و گو با پارتنر تکنیک و ترفند دیگری است که به بهبود رابطه شما کمک می کند. ارتباط چشمی را فراموش نکنید چرا که چشم ها حرف می زنند.
- به دنبال اثبات بر حق بودن خود نباشید.
در زمان مشاجره، قهر و دعوا فراموش نکنید که کسی که مقابل شما است، عزیزترین شخص زندگیتان می باشد، بنابراین به دنبال مقصر جلوه دادن او و یا بر حق بودن خود نباشید، بلکه به دنبال این باشید که چالش پیش آمده را چگونه حل و فصل کنید.
- از چاشنی شوخ طبعی استفاده کنید.
درست است که صحبت جدی درباره موضوعات مختلف می تواند مسائل زیادی را حل کند و آگاهی ببخشد اما جدیت نباید همیشگی باشد و شما باید از چاشنی شوخ طبعی نیز در گفت و گوهای خود استفاده کنید.
5.شنونده خوبی باشد.
فراموش نکنید که شنونده بودن با شنیدن تفاوت زیادی دارد و شما باید سعی کنید در گفت و گو با پارتنر خود شنونده خوبی باشید.
- احساسات، آرزو ها و زخم های پارتنرتان را درک کنید.
زمانی که پارتنر شما از احساسات، آرزو ها، زخم ها و آسیب های خود با شما صحبت می کند، سعی کنید او را درک کنید و برای بهبود آن زخم ها و آسیب ها به او کمک کنید.
درباره چه موضوعاتی با پارتنر خود صحبت کنیم
کم آوردن موضوع برای گفت و گو با پارتنر یکی از مشکلاتی است که افراد با آن سر و کار دارند. خوشبختانه موضوعات زیادی وجود دارد که به ما کمک می کند طولانی تر با پارتنرمان گفت و گو کنیم.
- صحبت درباره فیلم ها و برنامه ها
یکی از ساده ترین موضوعاتی که می توان درباره آن گفت و گو کرد، تحلیل و بررسی فیلم ها و برنامه هایی است که در تلویزیون، سینما و… پخش می شود.
- علایق و سرگرمی ها
برای گفت و گو با پارتنر صحبت درباره علایق و سرگرمی ها می تواند موضوعی بسیار خوب و جذاب باشد، به طوری که شما می توانید ساعت ها درباره آن با شریک عاطفیتان صحبت کنید.
- مسائل روز دنیا
گفت و گو با پارتنر درباره مسائل روز دنیا عاملی است که به طولانی تر شدن صحبت های شما کمک زیادی می کند.
- درباره روزی که گذرانده اید صحبت کنید.
شاید ساده به نظر برسد اما صحبت کردن درباره اتفاقات و مسائلی که شریک عاطفیتان در روز با آن ها رو به رو شده است نیز موضوعی خوب برای گفت و گو با پارتنر است که به صمیمیت بیشتر شما نیز کمک می کند.
جملات ممنوعه در گفت و گو با پارتنر
در طی صحبت و گفت و گو با پارتنر جملاتی وجود دارد که به آن ها جملات ممنوعه می گویند که این جملات شامل موارد زیر می باشند:
- جملاتی که تاکید بر همیشه یا هرگز دارند.
در گفت و گو با پارتنر استفاده از جملاتی که تاکید بر همیشه یا هرگز دارند اغلب حس ناخوشایندی به شریک عاطفیمان می دهد و گاه باعث گارد گرفتن او می شود.
- برچسب زدن
استفاده از جملاتی که برچسب هایی نظیر ترسو بودن، زود رنج بودن، حساس بودن و… می زنند باعث آسیب به رابطه می شود.
- جملاتی قضاوت گونه درباره خانواده یکدیگر
استفاده از جملاتی که موجب قضاوت نادرست خانواده شریکتان می شود نیز از دیگر جملات ممنوعه در گفت و گو با پارتنر است.
- استفاده از جمله تو زیادی موضوع را بزرگ می کنی.
در زمان مشاجره و بحث استفاده از این جمله نه تنها کمکی به شما نخواهد کرد بلکه اوضاع را از آنچه هست نیز بدتر می کند.
پیشنهاد میکنیم که برای دریافت آموزش های بهتر بسته آموزشی زندگی عاشقانه را مشاهده کنید. ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
منتظر مقالات بعدی ما باشید.