عزت نفس بالا و صدای دلنشین| 7 ترفند داشتن صدای دلنشین
رابطه عزت نفس بالا و صدای دلنشین
در مقالات گذشته درباره رابطه عزت نفس و فن بیان صحبت کردیم و دانستیم که عزت نفس بالا به ما کمک می کند تا فن بیان بهتر و قوی تری داشته باشیم. همانطور که قبلا هم گفتیم عزت نفس عنصر و عاملی است که تمامی جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد.
با توجه به این موضوع درمی یابیم که عزت نفس و صدای دلنشین نیز با یکدیگر رابطه نزدیکی دارند. احساس ذهنی که شما نسبت به خود، توانایی ها و مهارت هایتان و… دارید در واقع همان عزت نفس می باشد که متفاوت از اعتماد به نفس است.
عزت نفس عنصری است که از همان ابتدای کودکی شروع به شکل گیری می کند و اغلب در همین زمان است که سطح و میزان عزت نفس افراد مشخص می شود. درست است که کودکی زمان مهمی است که در شکل گیری عزت نفس موثر است اما اشخاص در هر سنی می توانند بر روی این عنصر حیاتی کار کنند و آن را بهبود ببخشند.
اگر ما نسبت به خود و آنچه که هستیم احساس خوبی داشته باشیم و خود را دوست بداریم، بدون شک نه تنها از لحاظ روانی آرام تر خواهیم بود، بلکه به دلیل تمرکز بر روی توانایی هایمان، پله های موفقیت را سریع تر و آسان تر پشت سر خواهیم می گذاریم.
تاثیر ذلت نفس بر ما
بالعکس اگر عزت نفس پایینی داشته باشیم به جای تمرکز به روی توانایی هایمان، بیشتر بر روی کار هایی که در آن مهارت نداریم و یا توانایی انجام آن را نداریم فوکوس خواهیم کرد. همچنین هنگامی که ما دارای عزت نفس خوبی باشیم بیشتر از سایر افراد برای بهبود مهارت هایمان تلاش خواهیم کرد.
یکی از نتایجی که عزت نفس با خود در پی دارد، کمک به داشتن صدای دلنشین می باشد. عزت نفس بالا و صدای دلنشین ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند به گونه ای که می توان گفت یکی از دلایل داشتن صدای دلنشین، بهره مندی از عزت نفس بالا می باشد.
صدای دلنشین یکی از مواردی است که می توان گفت هر شخصی آرزوی داشتن آن را می کند زیراکه موجب ماندگاری افراد در ذهن دیگران و جذاب تر دیده شدن آن ها می شود.
روش ها و ترفند های گوناگونی برای داشتن صدای دلنشین وجود دارد که می توانند کمک کننده باشند. در میان این روش ها با توجه به رابطه نزدیک و تنگاتنگی که صدای دلنشین و عزت نفس بایکدیگر دارند، بالا بردن عزت نفس یک روش مفید و موثر می باشد.
عزت نفس بالا به داشتن صدای دلنشین
هنگامی که شما عزت نفس بالایی داشته باشید زمانی که در یک جمع قرار می گیرد و قصد سخنرانی دارید، دچار استرس و اضطراب نمی شوید و می توانید کنترل شرایط را به دست بگیرید در نتیجه بهتر می توانید بر روی صدای خود بهتر تمرکز کنید.
همچنین اعتماد به خود در نتیجه ی داشتن عزت نفس بالا به شما این حس را القا می کند که من توانایی های لازم برای داشتن یک صدای دلنشین را دارم و می توانم با تمرکز بر روی این توانایی ها، با صدای دلنشینی صحبت کنم.
با توجه به موارد بالا شما می توانید با افزایش عزت نفس خود موجب دلنشین تر شدن صدایتان شوید. وقتی که شما عزت نفس بالایی داشته باشید می توانید با تسلط بر شرایط حاکم و ریلکس بودن، توجه بیشتری بر روی صدای خود داشته باشید و بتوانید به راحتی از ترفند های مربوط به صدای دلنشین استفاده کنید.
برای مثال شما وقتی که ریلکس باشید و استرسی نداشته باشید، می توانید به راحتی لرزش صدای خود را کنترل و زیر و بم صدایتان را نیز تنظیم کنید. در ادامه روش هایی معرفی خواهد شد که به شما در داشتن صدای دلنشین و زیبا کمک خواهد کرد.
در مقاله رابطه عزت نفس و فن بیان به بررسی نکات بیشتری پرداخته ایم برای مطالعه بیشتر کلیک کنید
7 ترفند صدای دلنشین
در ابتدای مطلب گفته شد که برای داشتن صدای دلنشین روش های مختلفی وجود دارد که اشخاص می توانند با استفاده از آن ها صدایی زیبا و گیرا داشته باشند. یکی از موثر ترین روش هایی که به شما در این امر کمک شایانی می کند، افزایش عزت نفس می باشد که علت آن نیز در قسمت های قبلی خدمتتان ارائه شد.
اما دیگر روش های کمک کننده به شرح زیر می باشند:
- تسلط بر روی متن: هنگامی که شما بر روی مطلبی تسلط داشته باشید دیگر ترس فراموشی آن را ندارید، در نتیجه می توانید بهتر به صدایی که تولید می کنید توجه کنید.
- خودتان را بشنوید: برای اینکار می توانید صدای خود را ضبط کنید و آن را مورد نقد و بررسی قرار دهید تا ایرادات و مشکلات خود را دریابید.
- نفس کشیدن را فراموش نکنید: اگر بی وقفه و پشت سر هم بدون داشتن تنفس عمیق صحبت کنید، سخنان شما شکسته، نامفهوم و کم عمق خواهند شد، پس نفس کشیدن را فراموش نکنید و پس از پایان جملات مکثی کوتاه کنید و نفس بکشید.
- به زیر و بم صدای خود توجه داشته باشید: هنگامی که به این موضوع توجه کنید دیگران را باصدای جیغ و تیز و یا صدای بسیار بم آزرده نخواهید کرد.
- تمرین کردن را فراموش نکنید: داشتن صدای خوب و ترفند ها را مرتبا تمرین کنید تا در نهایت به صورت ناخودآگاه صدایتان زیبا شود.
- نه خیلی بلند و نه خیلی آرام صحبت کنید: رعایت اعتدال در تن صدا باعث می شود دیگران از شنیدن صدای شما لذت ببرند و آزرده نشوند.
- سعی کنید صدایتان نلرزد: لرزش صدای شما این حس را به مخاطب می دهد که دچار استرس و اضطراب هستید، بنابراین سعی کنید لرزش صدا را کنترل کنید.
رژیم غذایی موثر بر صدا
علاوه بر روش هایی که می توانید از آن ها استفاده کنید، باید به رژیم غذایی خود دقت کنید و از خوردن برخی از خوراکی ها خودداری کنید که این خوراکی ها عبارتند از:
- مواد اسیدی چون نوشابه و دلستر
- قند و شیرینی جات فراوان
- غذاهای پر ادویه و خیلی تند
- گازهایی که موجب تغییر صدا می شوند مانند هلیوم؛ زیرا این گاز ها می توانند به تار های صوتی شما آسیب بزنند.
- مواد با کافئین بالا
نتیجه گیری
درست است که داشتن یک صوت زیبا و دلنشین به صورت ارثی و ذاتی می باشد اما این موضوع بدان معنا نیست که اشخاصی که ذاتا اینگونه نیستند، نمی توانند صدای دلنشین داشته باشند.
فهمیدیم که عزت نفس بالا با تاثیراتی که دارد به شما کمک می کند تا صوت جذاب تر و دلنشین تری داشته باشید. علاوه بر این موضوع شما دوستان عزیز می توانید با داشتن آموزش، تکرار و تمرین به دلنشین تر شدن صدای خود کمک کنید. صدای دلنشین و خوب از آن دسته عناصری است که با آن می توانیم در ذهن افراد ثبت شویم یا به عبارتی با صدای خود شناخته شویم.
ممنون از همراهی شما عزیزان.
برای آموزش های بیشتر با ما همراه باشید.
مقاله پیشنهادی: چگونگی ساخت یک صدای دلنشین و جذاب
دیدگاهتان را بنویسید